Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
30. 1. 2015,
15.02

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tadeja Majerič

Petek, 30. 1. 2015, 15.02

5 mesecev

Tadeja Majerič: Sprva sploh niso vedeli, kaj mi je

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred odhodom v Estonijo na pokal Fed je odjeknila novica, da se bo teniški reprezentanci pridružila slovenska igralka Tadeja Majerič. Štajerka je bila pred tem že na pragu bosanske reprezentance.

Svetlolasa teniška igralka je lani dvignila kar precej prahu, potem ko je izjavila, da ne izključuje igranja za bosansko reprezentanco. Še decembra so na teniški zvezi zatrjevali, da je Tadeja odpisana in da nanjo v prihodnje ne računajo več. Potem se je zgodil nenaden preobrat. Vodstvo teniške zveze in Tadeja sta na koncu le našla skupni jezik, tako da se je tik pred odhodom v Talin pridružila slovenski ekipi.

"Res se je lepo vrniti v reprezentanco, saj v njej nisem igrala že vse od leta 2010. Vesela sem, da se nam je s teniško zvezo uspelo dogovoriti in rešiti vse težave, ki smo jih imeli v preteklosti. Zdaj sem polna optimizma in z veseljem odhajam v Estonijo," je z nasmehom na obrazu pripovedovala Tadeja, ki že komaj čaka, da bo lahko stopila na igrišče in zastopala slovenske barve. "Za slovensko reprezentanco igram s srcem in zagotovo bom dala vse od sebe. Zmage sicer ne morem zagotoviti, ampak zagotovo lahko rečem, da bom dala vse od sebe. Verjamem, da nam bo uspelo, saj smo zelo dobra ekipa in z neko pozitivno energijo v ekipi lahko veliko dosežemo."

Vseskozi je bila utrujena

Druga najboljša slovenska igralka med posameznicami dva meseca ni odigrala pravega dvoboja. Kot sama trdi, od takrat še ni pozabila igrati tenisa. "Dostikrat se je v tenisu pokazalo, da na treningu lahko igraš čisto drugače kot potem na tekmi. Če se ne motim, sem zadnjo tekmo odigrala novembra in menim, da od takrat nisem pozabila igrati tenisa. Ta dva meseca ne bi smela toliko vplivati na mojo igro. Seveda pa nikoli ne veš, kaj lahko pričakuješ po tako dolgi odsotnosti. Mislim, da bom lahko prikazala dobre igre."

Od februarja lani se je borila z boleznijo, ki ji je vzela precej moči. Prav tako ni mogla normalno trenirati. Sprva so mislili, da gre samo za nekakšen virus, pozneje pa ugotovili, da gre za precej resnejšo bolezen. "Potrdili so mi, da sem imela mononukleozo, vendar sprva sploh niso vedeli, kaj mi je. Praktično sem imela že od lanskega februarja zdravstvene težave, tako da nisem mogla igrati tenisa na najvišji ravni, pa tudi treningi so bili prilagojeni. Vseskozi sem bila utrujena. Upam, da smo to zdaj za vedno odpravili. Trenutno se počutim odlično in tudi treniram lahko s polno močjo, vendar pri tej bolezni nikoli ne veš, kdaj se lahko vrne."

Zdaj ima Italijana

V novi sezoni je navezala stike z italijanskim trenerjem Lucom Appinom, ki je pred tem treniral tudi nekatere bolj znane igralke. "Z novim trenerjem sodelujem zadnji mesec, v stikih pa sva že od novembra. Gre za zelo dobrega trenerja, saj je pred tem treniral tudi Kaio Kaneppi (48. igralka sveta). Odlično sodelujeva in tudi treningi so zelo kakovostni. Super sva se ujela," je na koncu povedala Majeričeva, ki so bo po pokalu Fed najprej udeležila nekaj manjših turnirjev, pozneje pa merila tudi na turnirje serije WTA (Kuala Lumpur, Bogota). Želi si tudi, da bi zaigrala na kvalifikacijah OP Francije.

Ne spreglejte