Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 9. 2023,
12.16

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

Natisni članek

WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

Ponedeljek, 11. 9. 2023, 12.16

8 mesecev, 1 teden

Težave organizatorjev

Težave: osrednje igrišče ni primerno za igranje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67
WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, osrednje igrišče | Zaradi nepopolne podlage teniškega igrišča na Areni Mime Jaušovec na Trgu republike pa je bil prvi dvoboj današnjega dne prekinjen. Vsi štirje dvoboji, ki bi morali biti odigrani na Trgu republike, se tako selijo v Tivoli. | Foto www.alesfevzer.com

Zaradi nepopolne podlage teniškega igrišča na Areni Mime Jaušovec na Trgu republike pa je bil prvi dvoboj današnjega dne prekinjen. Vsi štirje dvoboji, ki bi morali biti odigrani na Trgu republike, se tako selijo v Tivoli.

Foto: www.alesfevzer.com

V Ljubljani se je začel teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, a organizatorji imajo že prve večje težave. Osrednje igrišče na Trgu republike ni primerno za igranje, zato se bodo vsi ponedeljkovi dvoboji igrali na igriščih v Tivoliju.

Še pred nekaj dnevi so teniške igralke preizkusile osrednje igrišče na Trgu republike (Arena Mima Jaušovec)  in vse so bile navdušene nad prizoriščem, saj je prav posebna izkušnja igrati sredi mesta Ljubljane. A očitno igrišče ni dovolj dobro pripravljeno za dvoboje.

Gregor Krušič | Foto: Bojan Puhek Gregor Krušič Foto: Bojan Puhek

Odgovorni odločili, da igrišče ni pripravljeno dovolj dobro

Na osrednjem igrišču sta prvi dvoboj dneva začeli prva nosilka Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova in Uzbekistanka Nigina Abduraimova. Pri rezultatu 3:0 za Abduraimovo so se odgovorni po posvetu z igralkami in sodnikom na stolu odločili, da igrišče za zdaj ni pripravljeno dovolj dobro. Direktor turnirja Gregor Krušič in nadzornica WTA sta se tako odločila, da se današnje dogajanje v celoti seli v TC Tivoli. Odgovorni za pripravo igrišča so takoj začeli delo, da bodo igrišča bolj utrjena za prihodnje tekme.

Za zdaj še ni znano, kako bo potekalo tekmovanje v prihodnjih dneh. Več naj bi bilo znano še danes.  Nov razpored tekmovanja si lahko pogledate tukaj.

tenis, park zvezda | Foto: Tenis Slovenija Foto: Tenis Slovenija Pred začetkom turnirja že težave z lokacijo

Spomnimo, da so organizatorji že pred začetkom turnirja naleteli na težave. Morali so namreč spremeniti lokacijo osrednjega igrišča, ki je bil sprva mišljen v Parku Zvezda. Zavod za varstvo kulturne dediščine ni dal soglasja za postavitev začasnega teniškega igrišča v Parku Zvezda, na katerem bi potekali dvoboji največjega teniškega turnirja za dekleta v Sloveniji. Pozneje so pridobili soglasje za prizorišče na Trgu republike.

Kaja Juvan | Foto: www.alesfevzer.com Kaja Juvan Foto: www.alesfevzer.com Na turnirju kopica Slovenk

Na turnirju nastopa kar nekaj slovenskih tekmovalk. Tamara Zidanšek, s 118. mestom najvišje uvrščena Slovenka na svetovni jakostni lestvici WTA in četrta nosilka domačega turnirja, bo v prvem krogu igrala proti kvalifikantki. Enako velja za Kajo Juvan, 145. igralko sveta in šesto nosilko. Zidanškova na turnir prihaja s popotnico turnirske zmage v Bariju.

Veronika Erjavec (182.) se bo za uvod pomerila z osmo nosilko, Rusinjo Eriko Andrejevo, Dalila Jakupović (254.) pa s Poljakinjo Katarzyno Kawa. Nino Potočnik (354.) čaka zahtevna preizkušnja proti drugi nosilki, Španki Alioni Bolsovi, medtem ko se bo Ela Nala Milić (61. na mladinski lestvici ITF) merila s tretjo nosilko iz Madžarske Dalmo Galfi.

Živa Falkner (411.) še čaka na svojo nasprotnico, saj bo igrala proti kvalifikantki, Pia Lovrič (508.) pa bo v prvem krogu igrala proti Madžarki Natalii Szabanin. V kvalifikacijah bosta turnir začeli mladi Ela Plošnik in Zoja Peternel. Prva se bo merila proti Američanki Ashley Lahey, druga pa proti Čehinji Michaeli Bayerlovi.

Preberite še:

Tenis.
Sportal Od jutra do večera
Kaja Juvan
Sportal V Ljubljani boste lahko navijali za kar nekaj Slovenk
Ne spreglejte