Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2023,
13.10

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Pia Lovrič Živa Falkner Ela Nala Milić Nina Potočnik Dalila Jakupović Veronika Erjavec Tamara Zidanšek Kaja Juvan WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

Četrtek, 7. 9. 2023, 13.10

8 mesecev

WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

V Ljubljani boste lahko navijali za kar nekaj Slovenk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Kaja Juvan | Kaja Juvan | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Kaja Juvan

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V ponedeljek, 11. septembra, se začne tretji turnir Zavarovalnice Sava Ljubljana. V glavnem turnirju bo nastopilo kar šest Slovenk, kot zadnja se je po nekaterih odpovedih neposredno v turnir uvrstila tudi Dalila Jakupović.

Za Tamaro Zidanšek je igranje doma nekaj posebnega. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Za Tamaro Zidanšek je igranje doma nekaj posebnega. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Največ se na turnirju pričakuje od Tamare Zidanšek in Kaje Juvan. Zidanškova je po izpadu v kvalifikacijah na OP ZDA odšla nazaj v Evropo, ta teden pa nastopa na turnirju WTA v Bariju. "Igranje doma je vedno nekaj posebnega. Domače občinstvo, domača podpora, znano okolje. Mislim, da bo zelo zabavno na turnirju. Slovenke bomo dale vse od sebe," je pred turnirjem optimistična Zidanškova. Na prvem turnirju v Portorožu leta 2021 je Zidanškova prišla do četrfinala (poraz proti Kaji Juvan), lani pa je izgubila v drugem kolu.

Kaja Juvan | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Kaja Juvan Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Uživam v igranju v mojem rojstnem mestu"

Zelo dobre volje se je v Slovenijo vrnila Kaja Juvan, ki je na OP ZDA prišla vse do tretjega kola. V zadnjem delu sezone jo čaka še nekaj priložnosti za dokazovanje, poleg turnirja v Ljubljani tudi nastop za slovensko reprezentanco na zaključnem turnirju pokala BJK. Juvanova bo v petek ob 12. uri preizkusila igrišče v areni Mime Jaušovec. "Ljubljano imam zelo rada. Uživam v igranju v mojem rojstnem mestu. Mislim, da bo nekaj posebnega, da bom lahko igrala v Ljubljani pred domačimi gledalci. Vzdušje bo izjemno, tudi samo prizorišče pa bo nekaj posebnega, na prav posebni lokaciji. Veseli me, da imamo takšen turnir v Sloveniji, saj je to velik korak za naš tenis," je dejala Juvanova, ki je lani v Portorožu izpadla v drugem kolu, predlani pa je prišla do polfinala.

V glavnem delu turnirja bodo torej nastopile Tamara Zidanšek (118. WTA), Kaja Juvan (145. WTA), Veronika Erjavec (182. WTA), Dalila Jakupović (254. WTA), Nina Potočnik (354. WTA) in Ela Nala Milić (61. ITF juniors). Potočnikova in Milićeva sta dobili povabilo organizatorja, kar velja v kvalifikacijah tudi za Živo Falkner (411. WTA) in Pio Lovrič (508. WTA).

Sara Sorribes Tormo | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Sara Sorribes Tormo Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Najvišje bo uvrščena Španka Sara Sorribes Tormo

Po nekaterih odpovedih je trenutno na lestvici WTA najvišje uvrščena Španka Sara Sorribes Tormo. Šestindvajsetletna igralka je trenutno 55. igralka na svetu, na OP ZDA pa je izpadla v drugem kolu. Tik pred zadnjim turnirjem za grand slam je zmagala na turnirju WTA 250 v Clevelandu, kar je bila njena druga turnirska zmaga.

Na drugi lokaciji v Tivoliju se bodo dvoboji prav tako začenjali ob 10.30. Na igriščih TC Tivoli bodo dekleta igrala od ponedeljka do petka, zaključek od četrtfinala posameznic naprej pa bo v celoti na Trgu republike.

Preberite še:

Tenis.
Sportal Od jutra do večera
OP ZDA Kaja Juvan
Sportal Brez milosti za prijateljico, Kaja Juvan dobila le eno igro
Trg republike, osrednje igrišče
Sportal Po zapletu je znano, kje v Ljubljani bo lokacija osrednjega teniškega igrišča
Ne spreglejte