Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
6. 1. 2013,
15.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 6. 1. 2013, 15.17

8 let

Tipsarević pohvalil Bedeneta: Kmalu bo med 50

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je na ATP turnirju v Indiji z uvrstitvijo v polfinale dosegel uspeh kariere. Ni pa dosti manjkalo, pa bi 23-letni Ljubljančan postregel z novo senzacijo.

Ko je Aljaž Bedene s 6:4 dobil uvodni niz s tekmecem, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščen na deveto mesto, je majhna dežela pod Triglavom že razmišljala o novem zgodovinskem prazniku. ''Lepo napreduje, kmalu bo spadal med najboljših 50 igralcev na svetu. To je v tem tednu dokazal. Zelo nevaren tekmec bo,'' je po težko priigrani zmagi nad slovenskim igralcem povedal Janko Tipsarević in pohvalil Slovenca, ki je v zadnjem nizu pri zaostanku z 2:4 zapravil dve žogici za odvzem začetnega udarca. Takrat si je 28-letni Beograjčan pošteno oddahnil: ''Če bi takrat izgubil točko, bi bilo v zaključku še zelo napeto,'' je priznal po polfinalni zmagi na turnirju serije 250 v Čenaju. V nedeljo je v sklepnem obračunu turnirja ugnal še Španca Roberta Bautisto Aguta in osvojil četrti turnir v karieri. V enajstem velikem finalu.

Srb že dalj časa spada med najboljše na svetu, z Bedenetom pa se je že pomeril. Lani ga je na Dunaju ugnal v četrtfinalu, nato pa je Ljubljančana v polfinalu ''maščeval'' starejši rojak Grega Žemlja in majhni Sloveniji priskrbel krstni ''moški'' skalp igralca, ki spada med najboljših deset na svetu. ''Tipsy'' ima torej s slovenskimi igralci že veliko izkušnenj, nenazadnje je Žemljo lani izločil v 3. krogu odprtega prvenstva ZDA.

Če gre verjeti njegovi presoji in napovedi, bi se lahko v tej sezoni še pogosto srečal z Bedenetom. Menjava loparja je pri ''Benkiju'' več kot očitno obrodila sadove, čez dober teden pa ga čaka nov izziv, nastop na odprtem prvenstvu Avstralije. Nastop v glavnem delu turnirja si je zagotovil že davno, s ponovitvijo predstav iz Indije (izločil je tudi 17. igralca sveta, Švicarja Stanislasa Wawrinko) pa bi se lahko ob ugodnem žrebu prebil kar visoko.

Ne spreglejte