Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2023,
9.30

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Emma Raducanu

Sreda, 25. 10. 2023, 9.30

6 mesecev, 3 tedne

Emma Raducanu in odhodi njenih trenerjev

Jo zapuščajo, ker jih preveč izziva?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Emma Raducanu | Emma Raducanu je vedno veliko spraševala in meni, da je nekateri ne morejo dohajati. | Foto Guliverimage

Emma Raducanu je vedno veliko spraševala in meni, da je nekateri ne morejo dohajati.

Foto: Guliverimage

Emma Raducanu, ena najbolj priljubljenih teniških igralk na turneji, je samo v dveh letih zamenjala kar pet trenerjev. Sama razloge za to vidi tudi v svoji vztrajnosti pri izzivih in postavljanju provokativnih vprašanj. "Nisem nekdo, ki mi bo trener samo govoril, kaj naj naredim, in bom to naredila," je razlagala Raducanujeva.

Emma Raducanu se je razšla že s petimi trenerji, a za zdaj še ni znano, kdo bo naslednik Sebastiana Sachsa, ki je bil njen zadnji trener in s katerim se je razšla letos junija. Presenetljiva zmagovalka OP ZDA leta 2021 meni, da ji trenerji ne morejo slediti.

Kar naprej izziva

"Svojim trenerjem postavljam veliko vprašanj. V nekaterih primerih niso mogli dohajati mojih vprašanj, ki sem jih postavila, in morda se je zaradi tega vse končalo. To je nekaj, kar sem vedno delala. Kar naprej izzivam in postavljam vprašanja trenerjem in jih na ta način prisilim k razmišljanju. Nisem nekdo, ki mi bo trener samo govoril, kaj naj naredim, in bom to naredila," je pred dnevi za BBC povedala Raducanujeva.

Dimitrij Tursunov je z Britanko zdržal le dva meseca. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dimitrij Tursunov je z Britanko zdržal le dva meseca. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kdo vse je bil z njo?

Njen prvi trener Nigel Sears je odšel, ko se je leta 2021 uvrstila v četrti krog turnirja v Wimbledonu. Torej malo preden je šokirala svet športa in nekaj mesecev pozneje senzacionalno zmagala na OP ZDA. Do tega uspeha ji je pomagal Andrew Richardson, ki ga je zamenjal Torben Beltz. Njega je že čez  šest mesecev zamenjal Dimitrij Tursunov, ki pa je z mlado Britanko vztrajal še manj časa, le pičla dva meseca.

"Nismo se strinjali s pogoji. Bilo je nekaj 'rdečih zastav' in opozorilnih znakov, ki jih nisem mogel prezreti," je ob odhodu povedal Rus in med drugim dejal, da "posluša preveč ljudi" in od takrat ne dosega več pravih rezultatov. Zadnji v vrsti pa je bil Sebastian Sachs.

Morala je iti kar na tri operacije. | Foto: Instagram Morala je iti kar na tri operacije. Foto: Instagram Nikamor se ji ne mudi

Dvajsetletna teniška igralka ni igrala vse od aprila, potem ko je prestala kar tri operacije (obe zapestji in gleženj). To so bile težave, s katerimi se je borila že dolgo pred tem.

"Verjetno se bom vrnila z nižjo uvrstitvijo, a pravzaprav se veselim, da bom začela znova. Še vedno imam nove cilje, ki jih želim doseči. Še vedno imam pred seboj 15 let kariere, zato se mi nikamor ne mudi."

Ne izključuje možnosti, da bi lahko igrala na olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto. Zaveda se, da je to res velik športni dogodek. "Mislim, da lahko igram še na štirih, če bi si to res želela. Zato ni nobenega pritiska, ampak gre le za to, da si želim vrniti na igrišče. Rada imam turnirje za grand slam, ampak si želim imeti tudi olimpijsko izkušnjo. Bom videla, kako bo in ali se bom sploh kvalificirala," je dejala trenutno šele 283. igralka sveta.

Emma Raducanu je tudi zelo zanimiva za sponzorje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Emma Raducanu je tudi zelo zanimiva za sponzorje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Še vedno je zanjo veliko zanimanja

Kljub temu, da Britanka že nekaj časa ni igrala, je še vedno velik magnet za ljubitelje športa in tenisa. Po zadnjih podatkih je bila tretja najbolj iskana športnica na spletu. Pravzaprav so na prvih treh mestih tri teniške igralke. Na prvem mestu je Iga Swiatek, druga je Coco Gauff, tretja pa že omenjena Emma Raducanu, ki je tudi velik magnet za sponzorje. Nekateri agenti so celo dejali, da je dekle za milijardo dolarjev, saj so sponzorji po njenem uspehu na OP ZDA nanjo čakali v vrsti.

Preberite še:

Marija Šarapova
Sportal Na nekatere so čakali v vrsti
Emma Raducanu
Sportal Še vedno govorijo o njej
Emma Raducanu
Sportal Čez noč je prišla do milijonov, nato pa …
Ne spreglejte