Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 1. 2024,
12.04

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

OP Avstralije Donna Vekić Emma Raducanu

Torek, 9. 1. 2024, 12.04

3 mesece, 2 tedna

Povzročila kar nekaj slabe volje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
Emma Raducanu | Odločila se je, da se raje umakne in se pripravi na OP Avstralije. | Foto Guliverimage

Odločila se je, da se raje umakne in se pripravi na OP Avstralije.

Foto: Guliverimage

Še preden se je v Melbournu začel prvi letošnji teniški turnir za grand slam, se je med ljubitelji tega športa že pojavila slaba volja. Avstralski organizatorji so namreč morali odpovedati dobrodelno tekmo.

Emma Raducanu je leta 2021 senzacionalno zmagala na OP ZDA. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Emma Raducanu je leta 2021 senzacionalno zmagala na OP ZDA. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na osrednjem igrišču Rod Laver Arena bi se morali pomeriti Britanka Emma Raducanu in Hrvatica Donna Vekić. Že pred tem je v ponedeljek svojo odsotnost napovedala Naomi Osaka, zato je namesto nje vskočila Vekićeva. Toda pozneje je prihod na igrišče odpovedala še Raducanujeva.

Emma se je odločila, da bi bilo pametneje počivati, potem ko je imela v ponedeljek naporen trening. Na neki način lahko razumemo umik tako Naomi Osake kot tudi Emme Raducanu, saj se obe igralki vračata po dolgi odsotnosti. Japonka se vrača po porodniškem dopustu, Raducanujeva pa je imela težave s poškodbami in je morala prestati kar tri operacije.

Nekateri so že šli na pot

Čeprav gre samo za dobrodelni dvoboj, nekateri gledalci niso bili najbolj navdušeni nad potezo mlade britanske teniške igralke. Organizatorji so sporočili, da bodo gledalci dobili povrnjen denar, vstopnice pa lahko uporabijo za dvoboje kvalifikacij in ogled treningov. A nekateri s to ponudbo niso zadovoljni, saj so si želeli videti zmagovalko OP ZDA iz leta 2021. Prav tako so se pritoževali, da nekateri ne bodo pravočasno dobili obvestila, saj so nekateri v tem času že šli na pot in si vzeli prost dan.

 Emma Raducanu bo zaradi nekaterih odpovedi lahko igrala v glavnem delu turnirja OP Avstralije. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Emma Raducanu bo zaradi nekaterih odpovedi lahko igrala v glavnem delu turnirja OP Avstralije. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V Avstralijo je pripeljala trenerja, ki ga že dolgo pozna

Enaindvajsetletnica je na pripravah na novo sezono moči združila Nickom Cavadayem, s katerim je sodelovala že v mladinskih letih, prihodnji mesec pa bi lahko sodelovala na OP Avstralije. Cavaday je med drugim treniral tudi Aljaža Bedeneta, našega nekdanjega vrhunskega igralca.

Nekdaj že deseta igralka je od senzacionalne zmage na OP ZDA leta 2021 zamenjala že kar nekaj trenerjev. Andrew Richardson je bil v njeni loži v New Yorku na OP ZDA, kmalu pa ga je zamenjal Torben Beltz. Sodelovala je tudi z Dmitrijem Tursunovom in Sebastianom Sachsom, s katerim se je razšla, potem ko je morala sanirati poškodbe.

Preberite še:

Veronika Erjavec
Sportal Veronika Erjavec bo na kvalifikacijsko premiero za OP Avstralije še počakala
Rafael Nadal
Sportal Spet slabe novice za navijače Rafaela Nadala
Emma Raducanu
Sportal Danes zaupa svojemu telesu
Ne spreglejte