Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 11. 2019,
10.55

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Zlatko Mahić MMA Jakob Nedoh Bojan Kosednar Ivica Trušček Svetlozar Savov Denis Porčič - Chorchyp Hala Tivoli wfc 24 WFC

Torek, 19. 11. 2019, 10.55

4 leta, 5 mesecev

Spomin na WFC 23

Na WFC se vračajo nekateri stari obrazi, a v novih razmerah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
WFC 23 Hala Tivoli | Denis Porčič - Chorchyp se je od borb po pravilih K-1 poslovil s porazom proti alžirski legendi Mouradu Derbalu Muryju. Ta je odšel v pokoj, gorenjski raper pa se je povsem posvetil MMA-ju. | Foto Urban Meglič/Sportida

Denis Porčič - Chorchyp se je od borb po pravilih K-1 poslovil s porazom proti alžirski legendi Mouradu Derbalu Muryju. Ta je odšel v pokoj, gorenjski raper pa se je povsem posvetil MMA-ju.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Prvi mesec novega leta prinaša že 24. izvedbo največjega borilnega turnirja v Sloveniji, World Freefight Challenge ali WFC na kratko. Prireditelji so se vrnili h koreninam, kot pravi predsednik organizacije Zlatko Mahić, opustili borbe po pravilih K-1 ter se popolnoma posvetili MMA-ju. Ring bo v Hali Tivoli zamenjala kletka.

Za WFC 24: OKEX je že potrjenih nekaj borb, še ta teden bodo prireditelji predstavili bojevnike in bojevnice, ki se bodo v nedeljo, 19. januarja, spopadali v kletki, gre pa kot vselej od borilnega spektakla v Hali Tivoli pričakovati še kakšno spremembo.

WFC pas in kletka
Sportal WFC odslej v kletki: ring je zastarel, spada v osemdeseta #video

Takole je bilo februarja letos na WFC 23:

Za zdaj so na seznamu potrjenih borcev slovenski asi Denis Porčič - Chorchyp, Luka Podkrajšek, Matjaž Vičar, Jakob Nedoh in seveda zimzeleni Bojan Kosednar.

Ema Kozin  - Maria Lindberg Stožice
Sportal Želva spet pogledal iz oklepa: Še enega poraza res ne bi mogel prenesti

Denis Chorchyp se je na zadnjem WFC-ju poslovil od kickboxinga s porazom proti legendi "stand-up" borb, Alžircu Mouradu Derbalu. Kranjskogorec se je nato popolnoma posvetil mešanim borilnim veščinam, pilil tehniko borbe na tleh, na debiju po pravilih MMA pa se bo spopadel z Ljubljančanom Markom Drmonjićem v srednji kategoriji.

Takole sta na WFC 23 obračunala Chorchyp in Mury:

Težkaš Podkrajšek bo v kletko stopil z Viktorjem Vasićem iz BiH, Vičar bo v peresni kategoriji obračunal z Italijanom Carlom Vincijem, ki je na WFC 23 premagal Roka Krušiča. Za nasprotnika Kosednarja in Nedoha še ne vemo, zopet pa se bo v Ljubljani tepel tudi neuničljivi hrvaški as Ivica Trušček, ki ga čaka spopad s Bolgarom Svetlozarom Savovom.

WFC 23 Ljubljana
Sportal Čustveno slovo Alžirca, Hrvat na nor način do šampionskega pasu #video #foto

Trušček proti Muratiju na WFC 23:

Trušček in Savov sta domala maskoti turnirja WFC, Hrvat je prvič nastopil že na WFC 4 leta 2008, nato pa še na WFC 6, 13, 14, 15, 16, 17, 22 in februarja letos na WFC 23, na katerem je bil boljši od Albanca Arberja Muratija. Bolgar je sodeloval na WFC 13, 14, 15, 17, 19, 20 in nazadnje 22, na katerem je premagal Brazilca Sergia Souzo.

Lemmy Krušič
Sportal Ni šlo tako, kot si je želel, a sporoča: Vrnil se bom #video

Svetlozar Savov na WFC 22:

Zanimivih dvobojev na WFC nikoli ne manjka, prepričani smo, da jih tudi 19. januarja 2020 v Hali Tivoli ne bo. Z zanimanjem pričakujemo bolj popoln seznam borb, z nestrpnostjo pa sam dogodek, ki ga boste lahko spremljali tudi na Siol.net in v neposrednem prenosu na Planetu.

Preberite še:

Sportal Vsi dvoboji na WFC 22 #video
Ne spreglejte