Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 2. 2016,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Oslo Maja Vtič Katja Požun Urša Bogataj Urša Bogataj Špela Rogelj Ema Klinec Ema Klinec

Četrtek, 4. 2. 2016, 15.16

8 let

Nova suverena predstava Takanašijeve, Klinčeva tik za stopničkami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prevlada Sare Takanaši se nadaljuje tudi v Oslu. Japonka je najbližjo zasledovalko Maren Lundby premagala za dobrih 20 točk. Najboljša Slovenka je bila Ema Klinec, ki je končala na četrtem mestu.

Vodilna v skupnem seštevku Takanašijeva je vodila že po prvi seriji, v drugi pa s skokom, dolgim 136 metov, obdržala vodstvo. Domačinka Maren Lundby je na drugem mestu zaostala dobrih 20 točk, na odru za zmagovalke se jima je pridružila Irina Avakumova.

Četrto mesto sta si na edini tekmi na veliki skakalnici v tej sezoni razdelili avstrijska veteranka Daniela Iraschko Stolz in mlada Slovenka Ema Klinec, ki sta za tretjim mestom zaostali le 1,6 točke. Klinčeva se je na četrto mesto prebila s sedmega po prvi seriji. Slovenski uspeh je s šestim mestom dopolnila Maja Vtič, ki je imela ob prvem skoku izjemno slabe razmere, a je z odličnim drugim skokom (131,5 metra) pridobila dve mesti.

Točke so si priskakale tudi preostale slovenske predstavnice, Urša Bogataj je bila 17. (po prvi seriji 20.), Špela Rogelj 19. (po prvi seriji 21.), Katja Požun pa je v finalni seriji izgubila mesto in končala na 26.

Pri prvem je bilo še nekaj strahu

″Z rezultatom moram biti zadovoljna. Bi pa si želela na naslednjih tekmah izboljšati predvsem prvi skok. Pri prvem skoku me je bilo nekoliko strah, predvsem zato, ker smo morali hitro narediti preklop na veliko skakalnico. Bila sem prezgodnja, zaradi česar te v drugem delu leta ne potegne. Manjkalo je tudi nekaj sproščenosti. Imeti moram visoke cilje, da me vleče naprej, da bom še boljša. V prihodnje bi rada na treningu skakale bolje, da lahko na tekmi pridem še do tistih malenkosti in jih izboljšam. Ne pa da se vedno lovim, ali bo ali ne bo,″ je po četrtem mestu na edini veliki skakalnici v sezoni povedala Klinčeva.

Svetovni pokal se bo nadaljeval konec tedna z dvema tekmama v avstrijskem Hinzenbachu.

Ne spreglejte