Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 1. 2024,
16.00

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Marco Schwarz Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin poškodba Petra Vlhova veleslalom alpsko smučanje

Sobota, 20. 1. 2024, 16.00

3 mesece, 1 teden

Strgana križna in notranja vez

Pogubna diagnoza za Petro Vlhovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Jasna Petra Vlhova | Petro Vlhovo so s proge v domači Jasni odpeljali z akijem. | Foto Guliverimage

Petro Vlhovo so s proge v domači Jasni odpeljali z akijem.

Foto: Guliverimage

Uresničilo se je tisto, česar so se bali: Petra Vlhova si je na domači tekmi v Jasni strgala križno in notranjo vez v kolenu, kar pomeni, da je 28-letnica predčasno končala sezono, v kateri se je z Mikaelo Shiffrin borila za veliki kristalni globus in mali v slalomu. "A optimistično gleda v prihodnost, saj ve, da ni ne prva ne zadnja s takšno poškodbo," je dejal njen trener Mauro Pini.

Sara Hector
Sportal Švedinja razred zase, Vlhovo odpeljali z akijem

Petra Vlhova je to zimo dobila tri slalomske tekme. | Foto: www.alesfevzer.com Petra Vlhova je to zimo dobila tri slalomske tekme. Foto: www.alesfevzer.com Slovaško smučarsko središče v Nizkih Tatrah Jasna ni redno prizorišče tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na koledar se je prebilo, ker je Petra Vlhova na Slovaškem tako zelo priljubljena. Nenazadnje njeni navijači množično romajo na tekme v tujino, samo spomnite se, koliko jih je bilo lani in letos v Kranjski Gori. In tako se je ta konec tedna v Jasni pod goro Chopok obetala velika zabava. A se je vse skupaj sprevrglo v žalovanje. V prvi vožnji sobotnega veleslaloma ja Vlhova padla in se resneje poškodovala. Odpeljati so jo morali z akijem.

Dve uri po koncu tekme je iz bolnišnice njen trener Mauro Pini sporočil diagnozo. In uresničilo se je to, česar so se bali. Zaradi resne poškodbe kolena Slovakinja končuje sezono. Ima strgano križno in notranjo vez v desnem kolenu. "Ne počuti se dobro, še vedno je na protibolečinskih tabletah. A optimistično gleda v prihodnost, saj ve, da ni ne prva ne zadnja s takšno poškodbo," je dejal Pini.

Zaradi Vlhove so njeni navijači romali na tekme po vsej Evropi. | Foto: Reuters Zaradi Vlhove so njeni navijači romali na tekme po vsej Evropi. Foto: Reuters Vlhova je bila to sezono prva tekmica Mikaele Shiffrin za veliki kristalni globus. Po 21 od 43 tekem ima 802 točki, Američanka pa 1.109. Shiffrinovi bo zdaj težko kdo vzel veliki globus. Na podoben način se je očitno razpletel tudi boj za moški veliki kristalni globus, saj se je edini tekmec Švicarja Marca Odermatta Avstrijec Marco Schwarz prav tako poškodoval in že končal tekmovalno sezono. Še bolj kot za veliki globus je bila Vlhova Shiffrinovi konkurenčna za mali globus v slalomu. Po sedmih od 11 slalomov ju namreč loči samo 25 točk. Slovakinja je dobila tri slalome, tudi tistega v Kranjski Gori.

Cyprien Sarrazin
Sportal Noro, kaj je naredil Francoz na legendarnem Streifu
Ne spreglejte