Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2024,
15.30

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,44

Natisni članek

poškodba alpsko smučanje Valerie Grenier

Torek, 30. 1. 2024, 15.30

3 mesece

Poškodba Valerie Grenier

Predčasen konec za še eno alpsko smučarko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,44
Valerie Grenier | Valerie Grenier je zaradi poškodbe že končala sezono. | Foto Guliverimage

Valerie Grenier je zaradi poškodbe že končala sezono.

Foto: Guliverimage

Že tako močno okleščena zasedba karavana svetovnega pokala v alpskem smučanju je ostala brez še ene članice. Sezono je po hudem padcu na superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo že sklenila Kanadčanka Valerie Grenier. Potem ko je prva diagnoza razkrila poškodbo rame, je 27-letnica na Instagramu razkrila še ostale podrobnosti posledic grozljivega padca. Kot je v ponedeljek zvečer na Instagramu zapisala Grenierjeva, si je zlomila nadlaket ter utrpela strgano križno vez in delno strgano notranjo vez.

Valerie Grenier je bila v Cortini d'Ampezzo sicer na poti do najboljšega časa v superveleslalomu, ko je po predelu Pale di Rumerlo izgubila nadzor in z vso silo trčila v varnostno ograjo. Kot je zapisala na Instagramu, bo v sredo prestala operacijo rame, preden bo v domovini prestala še operacijo kolena. To tudi pomeni, da se je njena zima v svetovnem pokalu končala predčasno.

"Hvaležna sem za vašo izjemno podporo in številna sporočila, hvala vsem," je zapisala pod objavo na Instagramu. "Posebna omemba in hvala velja vsem, ki so mi pomagali na prizorišču in moji ekipi v teh težkih časih." Pod objavo so se hitro zvrstili zapisi spodbude in dobrih želja. "Želim ti uspešne operacije in srečno pot domov," je zapisala Mikaela Shiffrin. "Tako mi je žal," je zapisala Federica Brignone. Lepe želje ji je poslala tudi Ana Bucik, pa tudi nekdanja smučarka Lindsey Vonn. 

Grenierjeva se je tako pridružila dolgemu seznamu žrtev padcev v zadnjih tednih. Med njimi so se znašli Aleksander Aamodt Kilde, Alexis Pinturault, Petra Vlhova, Joana Hählen, Corinne Suter, ki so prav tako morali predčasno končati sezono zaradi hudih poškodb. Grdo je v Cortini d'Ampezzo padla tudi Mikaela Shiffrin, a jo je na srečo odnesla brez težjih poškodb.

V začetku januarja je sicer Grenierjeva zmagala na veleslalomu Zlate lisice v Kranjski Gori, kjer je bila najboljša tudi lani. Ob tem ima še dve uvrstitvi na zmagovalni oder. Marca lani je bila v Soldeuu tretja v veleslalomu, prejšnji petek pa je bila tretja na smuku v Cortini.

Preberite še:

Aleksander Aamodt Kilde
Sportal Nesrečni Kilde delil nazorne fotografije poškodbe
Mikaela Shiffrin
Sportal Shiffrinova zapustila bolnišnico in pomirila navijače
Cortina Joana Hählen
Sportal Američanka le z ureznino, konec še za drugo Švicarko
Ne spreglejte