Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2022,
12.00

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

3

Natisni članek

Nika Križnar Nika Križnar Urša Bogataj Urša Bogataj Gloria Kotnik olimpijske igre sprejem zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Peking 2022

Četrtek, 10. 2. 2022, 12.00

2 leti, 3 mesece

Slovenske junakinje iger v Pekingu so že doma

Gloria Kotnik padla v objem domačih in spet jokala #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

3

V Slovenijo so se vrnili prvi slovenski olimpijci, tudi smučarske skakalke in deskarka Gloria Kotnik. Po domačih krajih jim pripravljajo sprejeme. Poglejte, kako je v domačem Velenju Gloria padla v objem svojim domačim. In znova jokala.

Sportal Zlata Urša Bogataj: Ko sem videla dve slovenski zastavi, so se ulile solze #video

Sredin večer v Velenju je bil vesel, predvsem pa zelo čustven, saj se je domov vrnila deskarka Gloria Kotnik, ki je v Pekingu na paralelnem veleslalomu osvojila bronasto olimpijsko kolajno. "Ta medalja mi pomeni predvsem nagrado za vsa ta leta v športu. Vem, koliko truda je bilo vloženega v to. Tega se sploh ne da opisati," je na pol v solzah razlagala Kotnikova. "Vem, kolikokrat mi je spodletelo, kolikokrat sem bila razočarana. Sem zelo trmasta. Ta trma mi je pomagala."

"Vsi, ki so tu, si zaslužijo to veselje deliti z mano. Marsikdo je bil še bolj vesel kot jaz. Jaz vem, koliko to pomeni mojim staršem, starim staršem. Moja dedek in babica vem, da sta toliko jokala. Res je lepo to deliti z mojimi," je novinarjem pripovedovala Gloria in znova zajokala. Besede in posnetek, ob katerih boste tudi vi.

"To je največja senzacija na olimpijskih igrah do zdaj"

Skupaj z njo se je v domovino vrnil tudi njen oče Peter Kotnik, ki je končal svoje delo glavnega trenerja kitajskih deskarjev. Glorijino kariero je od malega spremljal kot oče in trener. "To je po mojem največja senzacija na olimpijskih igrah do zdaj. Tega ni nihče pričakoval. Na olimpijske igre se je uvrstila skozi šivankino uho. Nihče ne bi stavil na njo. To je potrditev, da ima vsak, ki pride na olimpijske igre, možnost."

V četrtek bodo sprejem pripravili tudi v Polhovem Gradcu, od koder prihaja dobitnica zlatih medalj na posamični tekmi smučarskih skakalk in mešani ekipni tekmi Urša Bogataj. Sprejem v organizaciji Občine Dobrova - Polhov Gradec se bo po poročanju STA začel ob 17. uri na igrišču pri Osnovni šoli Polhov Gradec.

V domovino so se vrnile tudi preostale smučarske skakalke: Nika Križnar, ki je na posamični tekmi osvojila bron, na tekmi mešanih ekip pa zlato, Ema Klinec in Špela Rogelj. Urša in Nika sta bili v četrtek zjutraj že gostji oddaje Jutro na Planetu.

Gloria Kotnik
Sportal Senzacijo in čustven izbruh Glorie Kotnik izbrali za najboljši trenutek dneva
Gloria Kotnik
Sportal "Nekatere zgodbe so pravljične, druge pa naravnost filmske"
mešana ekipna tekma podelitev kolajn OI
Sportal Na Kitajskem znova zadonela Zdravljica, kolajni tudi okoli vratu Kotnikove in Mastnaka
Ne spreglejte