Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
14.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2012, 14.34

6 let, 7 mesecev

Božični mojster: snežni cvetovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če vam v kuhinjskem predalu še vedno leži nekaj plastičnih žlic, ki so ostale še od poletnih piknikov, lahko iz njih naredite čudovite cvetove.

Naj decembrska božično-novoletna okrasitev doma ne bo sestavljena zgolj iz tradicionalnega namiznega adventnega venčka in jelke. Z malo truda lahko sami ustvarite tudi kakšno bolj izvirno dekoracijo. Alja Starc, ki v Layerjevi hiši v Kranju ustvarja najrazličnejše izdelke za dom, nam je pokazala, kako naredimo šopek s snežnimi cvetovi.

Priprava Izdelava je hitra in preprosta. Potrebovali boste le: plastične žlice (lahko uporabite različne velikosti), držala za svečke (v katera so včasih, ko še ni bilo lučk, dali svečke in jih pripeli na drevesce). Te boste našli v dobro založeni drogeriji ali kakšni izbrani trgovini z dodatki za dom. Potrebovali boste še svečo (za gretje žlic), škarje in močno lepilo (najboljše bo silikonsko).

Izdelava Najprej moramo izdelati posamezne liste, ki jih dobimo tako, da nad svečo začnemo z več strani segrevati žlico, da se ta ob robovih lepo zvije. Ko je ena stran lepo zvita, žlici odrežemo držalo, preprimemo s škarjami (nikakor ne z roko, ker se boste opekli), segrejemo še drugi del in ko se tudi ta lepo zvije, listek za pet minut odložimo na stran, da se dobro ohladi.

Pri izdelavi listov moramo paziti, da žlice ne držimo preblizu sveče, saj ta lahko počrni ali se celo zažge. Če se to zgodi, žlice ni treba vreči v smeti, ampak črni del samo odstrižete in nadaljujte segrevanje (seveda z večje razdalje). Za en cvet boste potrebovali od štiri do pet listkov, če pa boste uporabili še žlice manjših velikosti, nekaj manjših listov dodajte v sredino.

Nato vzamete držalo za svečke, ga v sredini razprete in vanj nalepite posamezne liste, tako da dobite lep cvet. Predlagamo, da prej malo poskusite, kateri bi se najbolj prilegali drug ob drugega. Nato samo še počakate, da se lepilo popolnoma posuši. Predlagamo, da snežne cvetove pripnete na šopek golih vej, nekatere med njimi lahko prej pobarvate z belo akrilno barvo.

Ne spreglejte