Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 12. 2013,
13.54

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

božični sejem sejem darila

Četrtek, 19. 12. 2013, 13.54

4 leta, 5 mesecev

Po darila kar na pošto (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

V središču Ljubljane se v atriju glavne pošte v tednu pred božičnimi prazniki predstavljajo domači ustvarjalci. Ponujajo izdelke kot nalašč za praznična darilca.

Spomladi in poleti stojnice Art marketa zasedajo dobršen del pred leti prenovljenega Brega ob Ljubljanici. Ko ustvarjalci različnih področij pospravijo svoje sobotne stojnice, jih v začetku decembra zamenjajo praznične hiške z bolj sezonsko ponudbo.

Art market pa se pred pomladjo v prestolnico vrne še enkrat, tik pred božičnimi prazniki, in daje priložnost ustvarjalcem, da obiskovalcem svoje izdelke predstavijo kot zanimiva, ročno izdelana darila. Že drugo leto zapored se tako domači oblikovalci zberejo v atriju glavne pošte v samem središču Ljubljane.

Sejmi nudijo neposreden stik med oblikovalci in kupci Tam že od ponedeljka, 16. decembra, vrvi od ustvarjalnih klepetov med oblikovalci ter obiskovalci, ki si radovedno ogledujejo ponudbo domačega oblikovanja. "Nas sejmu je super vzdušje, saj se tu zbiramo enako misleči, izmenjujemo si mnenja, izkušnje," nam je povedala oblikovalka Teja Kleč, ki na stojnici prodaja svoje beležnice, podstavke, pladnje in leseno igro spomin, vse navdahnjeno z retro vzorci in motivi. "Fino je tudi to, da imamo s svojimi kupci neposreden stik, takoj lahko ocenimo odziv, spletejo pa se tudi posebne vezi. Veliko se nam jih potem javi s kakšno fotografijo, kako naši izdelki živijo pri njih doma."

Kupujemo vedno več slovenskih izdelkov In kakšen je odziv slovenskih kupcev, radi kupujejo slovenske izdelke? "Vedno več, tudi oblikovalci opažamo, da je ta trend v porastu," je dodala Klečeva, ki si stojnico deli z ilustratorko Meto Wraber, na sejmu pa lahko najdemo vse od različnih modnih dodatkov, prazničnih okraskov, papirnate galanterije, pletenin, torb, slik in podobnih drobnih izdelkov.

V šestih dneh bo svoja dela razstavilo okrog sto ustvarjalcev, obiščete pa jih lahko še vse do sobote, 21. decembra, med 10. in 20. uro.

Ne spreglejte