Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2013,
7.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 29. 6. 2013, 7.18

8 let

Slovensko-hrvaški dvojec preigraval celo Golico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mlada glasbenika, ki slišita na ime 2Cellos, sta po klasičnem delu nastopa s Slovenskimi filharmoniki s pop-rock zvoki na Kongresnem trgu na noge dvignila skoraj vso zbrano množico.

Po razprodani dvorani Cankarjevega doma sta mlada glasbenika Luka Šulić in Stjepan Hauser v sklopu 61. Ljubljanskega festivala okupirala še središče Ljubljane. Pričakovanje ob nastopu dveh mladih glasbenikov, ki ustvarjata nekoliko drugačno glasbo, je bilo na vrhuncu. A Luka in Stjepan sta prisotnim na Kongresnem trgu v Ljubljani s svojo glasbo in energijo pričakovanja več kot izpolnila, saj je šlo za nekoliko drugačen koncert, kot smo jih navajeni.

Začetek nežen, nadaljevanje rokovsko Slovensko-hrvaški dvojec na violončelu je skupaj s Slovensko filharmonijo začel nežno, a čutno. A lahko bi bilo še bolje, saj je po nekaj odigranih taktih popolnoma odpovedal zvok. A Luka in Stjepan se za to nista veliko zmenila, saj sta skupaj z orkestrom nadaljevala kar brez ozvočenja. No, dokler se zvok ni vrnil in spet odpovedal. Kratek odmor pa je Stjepan izkoristil za pozdrav občinstvu.

Po zaključku klasičnega dela je sledila zabava Po odigranih šestih klasičnih skladbah se je tudi po besedah Luke in Stjepana uradni del koncerta končal in začela se je zabava. Energija občinstva se je dvignila, z vajeti pa je odšla, ko se je mladima glasbenikoma pa nekaj solo skladbah na odru pridružil bobnar Dušan Kranj. Po pozivu Luke se je prostor pred odrom napolnil z razgretimi srci. Kmalu je tako rekoč vsa publika stala na nogah, energija in tudi strune pa so kar pokale.

Od obleganih mladeničev iz Maribora in Pulja, ki sta sicer pred kratkim končala s svojo prvo ameriško turnejo, se množica obiskovalcev na Kongresnem trgu kljub mrzlemu vremenu in nekaj dežnim kapljam kar ni in ni mogla – še sploh mladi, posloviti. Po prvem odhodu z odra sta se vrnila še dvakrat. Prvič sta na violončelu odigrala Golico, kar je bilo za obiskovalce pravo presenečenje, na koncu pa sta z nežno pesmijo poskrbela za umiritev razdivjanih src.

Vsekakor je šlo za nekoliko drugačen koncert, kot so ga obiskovalci pred kratkim lahko doživeli v dvorani Cankarjevega doma. Dodatno vzdušje pa so dodali tudi veliki zasloni na odru, ki so glede na izvajano glasbo predvajali tematsko obarvano zgodbo.

Ne spreglejte