Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2012,
7.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 28. 6. 2012, 7.26

8 let

Pisan program jazz festivala v Rovinju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poletni del drugega Avantgarde Jazz Festivala v Rovinju bo v petek, 29. junija, na travniku hotela Eden uvedel mojster jazz improvizacije John Scofield s svojim HollowBody Bandom.

V soboto pa bo omenjeno prizorišče s svojo skupino zasedla ena najboljših jazzovskih pevk Tierney Sutton.

Vrhunski glasbeni program v Rovinju so začeli s tremi majskimi koncerti, na omenjenem festivalu pa je vsak konec tedna do konca julija rezerviran za nekatera najpomembnejša imena svetovne jazzovske scene. Sodeč po napovedih na spletnih straneh festivala, bo letošnji program izjemno zanimiv.

Sklop julijskih koncertov bo uvedla skupina The Bad Plus., ki slovi tudi po nastopih na rock koncertih s skupinami, kot sta The Pixies in Wilco. The Bad Plus bodo igrali 6. julija v stari tobačni tovarni, kjer bodo večer zatem gostili divo portugalskega fada Ano Mouro. .

Tudi Mourova, ki slovi kot ena najmlajših mednarodno priznanih izvajalk tradicionalnega fada, ima izkušnje z rock glasbo – odmeval je njen lizbonski nastop s pevcem Rolling Stonesov Mickom Jaggerjem. Pogosto nastopa tudi na jazz festivalih.

Moške vokalne sposobnosti bo predstavil Kurt Elling, . ki bo 14. julija nastopil ob spremljavi kitarista Charlieja Hunterja. .Vsak njegov album je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy, glasbena kritika pa ne varčuje s hvalospevi njegovemu baritonu.

Nedeljo, 15. julija, bo zaznamoval skladatelj in pianist Omar Sosa s svojim Afreecanost Quartetom. . Glasbeniki povezujejo kulturne tradicije Afrike, Evrope in obeh Amerik, njihovo glasbo so večkrat označili za čudežno.

Medkulturne povezave s pomočjo univerzalnega jezika glasbe gradi tudi skupina Playing For Change, . ki je zbrana okrog producenta Marka Johnsona. Mednarodni projekt svetovnih godb je od leta 2004 povezal številne, pogosto poulične glasbenike z vsega sveta. Prav Playing For Change bodo 22. julija sklenili letošnji Avantgarde Jazz Festival.

Ne spreglejte