Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 5. 2011,
14.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 12. 5. 2011, 14.07

6 let, 7 mesecev

Slovenski evrovizijski veterani o svojih nastopih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred nocojšnjim drugim polfinalnim evrovizijskim večerom, ko bo nastopila tudi naša Maja Keuc, smo s prejšnjimi slovenskimi predstavniki obujali spomine na njihove evrovizijske izkušnje.

Tanja Ribič

Tanja Ribič je na evrovizijskem odru v Dublinu stala leta 1997 in z romantično balado Zbudi se zasedla 10. mesto. Tanja se svojega nastopa na velikem odru spominja tako: "Iz Dublina mi je najbolj ostalo v spominu prijetno presenečenje, ko sem prišla na prvo vajo in me je pričakala množica navdušencev, ki so že peli mojo pesem, in seveda buren aplavz po izvedbi na samem tekmovanju."

Nad 10. mestom je bila Tanja razočarana: "Številni odzivi z različnih koncev Evrope so mi dajali občutek, da sem favoritinja, še posebej so bili nad mojo pesmijo navdušeni Rusi."

Oglejte si Tanjin nastop na evrovizijskem odru leta 1997:

Tanja še pravi, da je sicer pomembno sodelovati, zmaga pa je odvisna od dobre pesmi, cirkusa, števila prebivalcev države in šarma izvajalca.

Nuša Derenda

Leta 2001 je na EMI zmagala Nuša Derenda s pesmijo Ne ni res, ki je bila za Evrovizijo prirejena v angleško različico in je dobila naslov Energy. Evropsko občinstvo je očitno začutilo Nušino energijo, saj ji je namenilo sedmo mesto, ki ga pozneje ni prekosil noben slovenski predstavnik.

Oglejte si Nušin nastop na evrovizijskem odru leta 2001:

O svojem navdušenju na Evroviziji je Nuša povedala: "Najbolj mi je ostalo v spominu, ko sem prišla z odra po nastopu in rekla 'Jaz bi kar še', pa mi je eden od tehnikov v zaodrju dejal 'No, no, it's enough'. Šele takrat sem dobila res dober občutek in začutila "feedback" tiste množice."

Nuša še pravi, da so tiste tri minute na odru res hitro minile in so res nekaj posebnega, tako da bi si človek vedno znova želel na takšen oder in pred takšno množico: "Če imaš dobro skladbo, če se dobro odrežeš, dobiš več točk, več pozornosti in prepoznavnosti. Mediji od vsepovsod pišejo o tebi, o tvoji državi. Če kot izvajalec prepričaš, imaš potem kar veliko naklonjenosti še leta po tem, sploh če se skladba dobro uvrsti."

Tomaž Mihelič – Marlenna (Sestre)

Tomaž Mihelič – Marlenna je z zasedbo Sestre in pesmijo Samo ljubezen na Evroviziji nastopil leta 2002 in dogajanje mu je ostalo v zelo lepem spominu: "Z nastopa na Evroviziji se najbolj spominjam izredne atmosfere, bučnega aplavza in vzklikov. Vsi so nas zelo lepo sprejeli in taka evforija ti ostane v spominu za vse življenje."

Oglejte si evrovizijski nastop Sester leta 2002:

Omar Naber

Omar, ki je na Evroviziji nastopil leta 2005 s pesmijo Stop, je o evrovizijski evforiji povedal: "Najbolj sem si zapomnil tiste tri minute na odru, kar je za marsikaterega izvajalca črna luknja. Moram reči, da mi je prav celotna evrovizijska izkušnja ostala v čudovitem spominu."

Omar pravi, da pred nastopom ni imel velike treme: "Svoj nastop sem vzel skoraj s kančkom neodgovornosti, saj sem bil še zelo mlad in vem, da bi danes celotno zadevo vzel precej drugače."

Oglejte si evrovizijski nastop Omarja Naberja leta 2005:

Ne spreglejte