Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2013,
17.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Will Smith

Torek, 26. 3. 2013, 17.28

8 let

Zakaj je Will Smith v resnici zavrnil vlogo Tarantinovega Djanga?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav tega sprva ni priznal, se mu je zdelo, da je vloga premajhna in da je glavni junak filma pravzaprav King Schultz, ki ga je upodobil Christoph Waltz.

Preden je vlogo Djanga v Tarantinovem zadnjem filmu Django brez okovov prevzel Jamie Foxx, se je govorilo o tem, da o vlogi razmišlja Will Smith. Ta se zanjo na koncu ni odločil – kot se je pisalo, naj bi ga motila kombinacija tematike suženjstva in s tem povezanih polemik ter za Tarantina značilno brutalno nasilje.

Pred kratkim je Will Smith za Entertainment Weekly priznal, da ga je v resnici motilo to, da je glavna vloga pravzaprav vloga dr. Kinga Schultza – ta proti koncu filma tudi pokonča glavnega "zlobneža" Calvina Candieja.

"Django ni bila glavna vloga, jaz pa sem potreboval glavno vlogo," je dejal Smith. "Glavni junak je bil drugi lik. Rekel sem: 'Ne, Quentin, prosim, zlobneža moram ubiti jaz!'" Smith je obenem še dodal, da je v končni različici filma zelo užival – film je sicer Christophu Waltzu, ki je življenje vdihnil ravno Schultzu, prinesel oskarja za stransko, ne glavno vlogo.

Z Djangom brez okovov si je sicer Tarantino prislužil tudi oskarja za najboljši izvirni scenarij, film pa se je obenem izkazal tudi za njegovo najbolj dobičkonosno delo do zdaj – v blagajne kinematografov po svetu je skupaj prinesel kar 321 milijonov evrov.

Will Smith je trenutno precej zaposlen s promocijo filma After Earth, v katerem je igral s svojim sinom Jadenom, v kinematografe pa naj bi prišel junija. Gre za znanstveno fantastiko, ki se dogaja tisoč let potem, ko so morali ljudje zaradi kataklizmičnih dogodkov zapustiti Zemljo in se odseliti na planet, imenovan Nova Prime. General Cypher Raige se vrne s svoje misije, načrte za bolj družinsko obarvano prihodnost pa mu prepreči ploha asteroidov, ki poškodujejo njegovo vesoljsko plovilo. Skupaj s trinajstletnim sinom Kitaiem (Jaden Smith) se znajde na nevarni Zemlji in ker je poškodovan, je reševanje nastalih, skorajda brezizhodnih razmer v rokah mladega Kitaia.

Ne spreglejte