Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 5. 2011,
19.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 14. 5. 2011, 19.21

8 let

Zmagovalec Eurosonga 2011 je Azerbajdžan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Eurosongu 2011 sta zmagala predstavnika Azerbajdžana Ell in Nikki s pesmijo Running Scared. Slovenija je zasedla 13. mesto.

Ell in Nikki sta zbrala 221 točk, na drugo mesto se je uvrstil italijanski predstavnik Raphael Gualazzi, ki so mu evrovizijski oboževalci in žirija namenili 189 točk, na tretje mesto pa se je uvrstil Šved Eric Saade, ki je prejel 185 točk.

Maja tudi v finalu odlična

Maja je bila na odru popolnoma sproščena, njen nastop pa je bil še bolj mogočen, kot v polfinalu.

Maja se je sicer tik pred finalom oglasila v priljubljeno sobotno televizijsko oddajo in zelo dobro razpoložena povedala, da komaj čaka svoj nastop, čeprav da so z dekleti že precej utrujene in skoraj hripave od vaj.

Vaje so se očitno obrestovale, saj so dekleta svoje "evrovizijsko delo" odlično opravila.

Maja pred nastopom zelo dobro razpoložena

Za uradno spletno stran eurovision.tv pa je Maja povedala: "Na uradni spletni strani eurovision.tv so se še enkrat javili vsi finalisti. Slovenska predstavnica je imela globok govor: "V finalu nismo nastopili že od leta 2007. V zaodrju smo umirali od sreče, ko so razglasili, da smo v finalu - bili smo tako srečni. Naša dežela je res majhna in trenutno vlada slaba klima, saj so ljudje izgubili upanje. Uvrstitev ogromno pomeni Slovencem. Vesela sem, da sem jim podarila to in šele 19 let imam. Čeprav sem morda videti na odru mirna, naj povem, da sem bila na začetku zelo nervozna, nato pa sem se sprostila. Pozabim na vse in samo pojem svojo pesem."

Majino javljanje pred finalnim izborom

Na svojem Facebook profilu ima zapisano: "Saga se nadaljuje. Maska, frizer, garderoba, maska, ... Še manj kot tri ure do začetka Eurovision Song Contest. Hvala za vso podporo, lepe besede in zastave v profilih. Legendeeeee!”

Ob 19.36 uri se je Maja še enkrat javila iz garderobe. Na svojem Facebook profilu je objavila fotografijo pod katero je zapisala: "Grande finaleeeeeeeeeee. Lep pozdrav iz garderobe. Slovenija, vsaj enkrat stopimo skupaj!"

Majo v Nemčiji podpira tudi fant Anže, ki ima danes rojstni dan.

Ne spreglejte