Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 2. 2011,
20.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 27. 2. 2011, 20.55

8 let

Zmagovalka EME 2011 je Maja Keuc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zmagovalka EME 2011 je s skladbo Vanilija postala Maja Keuc, ki bo tako maja Slovenijo zastopala na pesmi Evrovizije v Düsseldorfu.

Vstopnica za Evrovizijo 2011 je za las ušla April-2. mesto, ki jo je strokovna žirija v sestavi Darja Švajger, Severina in Mojca Mavec prav tako uvrstila v finale izbora. Gledalci pred televizijskimi zasloni so tako Maji Keuc namenili 28.023 glasov, April – 2. mesto pa 11.993 glasov.

Brez evrovizijskih gostov, a s Slakonjo

Letošnji izbor EMA je potekal le en večer, na njem pa je nastopilo deset glasbenikov, ki so bili na izbor povabljeni. Izbor je vodil Klemen Slakonja, ki je je bil tudi energijski motor, sicer zelo oklestene, prireditve.

Na začetku izbora je zapel zmagovalno pesem Evrovizije 2010 Lenin Satellite v slovenski različici, v katero je uspešno vmešal lani najbolj znano besedno zvezo „A si jedla sir?“. Izbor je nato popestrila še plesna skupina Maestro, nato so s provokativno napovedjo: „Če zmagajo oni, bodo to prvi Partizani, ki bodo vkorakali na nemška tla,“ nastopili Rock Partyzani. Med bolj posrečenimi napovedmi sta bili še napoved skupine Time to Time: „Ko je pred mnogimi leti videl Kelly Family je vedel, kakšna bo njihova prihodnost,“ in na oder je prišla „Family Kozlevčar.“ Zadnji je nastopil, kot ga je preimenoval voditelj veteran EME Omar Naber z uvodom: „On ima na EMI skoraj toliko nastopov kot Karmen Stavec. Na oder prihaja Omar Karmen Naber.“

Med prvim čakanjem rezultatov, ko so morale svoje ocene sešteti žirantke, je nastopila plesna skupina Maestro na remix lanske zmagovalke Narodnozabavni rock. Medtem ko so bile odprte linije, pa je gledalcem svojo evrovizijsko pesem Štikla zapela Severina, ki jo je nato Slakonja prevedel v slovenščino, in iz „štikle“ naredil mokasin. S svojo zmagovalno pesmijo Prisluhni mi je v duetu z voditeljem navdušila Darja Švajger. Slakonja še ni pokazal vseh svojih vokalnih zmožnosti, zato je po kratkem „stand-up“ vložku, v katerem se je norčeval iz večine do zdajšnjih zmagovalcev, zapel še venček 16. zmagovalk EME z naslovom 16 let skomin.

Maja Keuc se je po svojem zadnjem nastopu zahvalila Sloveniji in navdušeno povedala: "Ko sem stopila na oder, sem začutila čisto drugačno energijo. Popolnoma sem se prepustila in dala vse od sebe. Nad komentarji žirije pa sem zelo presenečena in seveda zelo vesela."

Ansambel Žlindra in Kalamari brez vabila

Po tem, ko so se na nacionalnem radiu odločili, da lanske zmagovalne pesmi Narodnozabavni rock ne bodo predvajali, pa Ansambla Žlindre in Kalamarov nismo videli niti na velikem odru EME. Za komentar smo povprašali Matjaža iz skupine Kalamari, ki nad odločitvijo organizatorjev EME, ni bil čisto nič presenečen. Matjaž je še povedal, da skupina ni dobila niti vabila, da bi prišli na prireditev.

Honorar žirantk

Po naših informacijah naj bi žirantke dobile soliden honorar v višini 600 evrov vsaka. Ali sta Darja Švajger in Severina, ki sta imeli tudi glasbeni vložek dobili kaj več, pa nam žal ni uspelo izvedeti.

Ne spreglejte