Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2014,
21.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 8. 2014, 21.25

8 let

Kaj je razsvetlilo koprsko nebo? (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kulinarična karavana Ane Roš, ki s svojo vrhunsko ponudbo razsvetljuje slovenske turistične destinacije, je pred dnevi zapustila Koper in se začela pripravljati na portoroško avanturo.

Anine kulinarične počitnice, ki so namenjene promociji vrhunske kuhinje Ane Roš v sodelovanju z družbo MasterCard, so prejšnji konec tedna razsvetlile kulinarično ponudbo koprskih ulic. Tako so mimoidoči namesto klasične ponudbe uličnih prigrizkov lahko poskusili najboljše, kar slovenska kulinarika premore ta trenutek. Ana Roš je namreč sestavila slastni "trihodni" meni, ki je po koprskih ulicah zmagoslavno paradiral v spremstvu vin in penine s kmetije Slavček.

Koper je po Schengenfestu druga postojanka prve dame slovenske kulinarike Ane Roš, ki s srebrno Airstream prikolico potuje po slovenskih turističnih krajih. Kdor ne najde časa za obisk slovite Hiše Franko v Kobaridu, ima tako neprecenljivo priložnost spoznati njihovo kuhinjo, saj znanje in okusi Hiše Franko po zaslugi družbe MasterCard pridejo tudi k vam.

Obliži prste – zavitek iz ledenke in tolminskega goveda Tako je pretekli konec tedna številne lačne mimoidoče presenetila "srebrna raketa" Anine karavane, kjer so stregli tri jedi – inovativen zvitek iz ledenke, dimljene melancane, romanesco omake in tatarja tolminskega goveda z izvirnim imenom Poliži prste, nenavaden sendvič iz ajdovega kruha z orehi, dimljene postrvi, koromača, jabolka in hrena ter "večnadstropno" sladico – gozdne borovnice in vijolice z mehko mandljevo meringo.

Ana Roš pa v Kopru seveda ni bila sama, v kuhinji se je oborožila s pomočniki, ki so ves večer rezali, zlagali in ribali, skratka, ustvarjali okusne prigrizke po receptu slovite Ane Roš. Vsak večer pa jih je spremljal eden od nagrajencev, ki so sodelovali v nagradni igri Okusi poletje, ki je potekala na Planet Siol.net. V soboto se je Anini ekipi pridružil Maksimilijan Stakne s Črne na Koroškem, v nedeljo pa je z Ano Roš kuhalnico prekrižala Miroslava Kos iz Novega mesta. Oba imata bogate kuharske izkušnje, zato sta bila še toliko bolj zadovoljna, da sta svoje znanje lahko bogatila ob Aninem delovnem putu.

Več kot zadovoljni gostje Poleg srečnih nagrajencev pa so bili več kot zadovoljni tudi Anini gostje. Med gosti je bilo slišati vse, od pohval: "Čudovito je, vse, kar sem poskusila, je slastno," do neposrednih vprašanj kuharici: "Kaj je to na koncu, ki pusti malo pikanten okus?" Glavna chefinja je seveda naštela vse sestavine, a opazili smo droben izmuzljiv nasmešek, ki je verjetno skrival skrbno izbrano sestavino, zaradi katere so njene jedi očarale Koprčane in jih težko pričakujejo Portorožani, ki jo bodo gostili prihodnji konec tedna.

Vsi, ki jih bolj podrobno zanima, kaj je kuhala Ana Roš, naj se nam pridružijo v četrtek, ko bomo z vami delili male skrivnosti velike gurmanske mojstrice iz Kobarida. Morda boste dobili idejo, kako presenetiti na naslednji večerji s prijatelji, morda pa si boste samo obliznili prste.

Ne spreglejte