Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2014,
21.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 8. 2014, 21.25

8 let

Na lovu za kuharskimi zvijačami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nagrajenca nagradne igre Okusi poletje Maksimilijan Stakne in Miroslava Kos sta za nagrado kuhala s kuharico svetovnega slovesa Ano Roš. Oba prekaljena kuharja bosta izkušnje s pridom uporabila.

Maksimilijan Stakne s Črne na Koroškem in Miroslava Kos iz Novega mesta sta imela posebno čast. V Kopru, kjer je bila druga postojanka Aninih kulinaričnih počitnic, sta lahko stopila za delovni pult Ane Roš. Kuharji sicer neradi razkrivajo svoj način dela in imajo med ustvarjanjem radi mir, a tokrat je Ana Roš kuhinjo delila z nagrajenci nagradne igre Okusi poletje, ki je potekala na Planet Siol.net.

Dogodek, ki ga je organizirala družba MasterCard, je nagrajencema približal vrhunsko kulinariko, ki jo sicer lahko okušamo v kobariški Hiši Franko, kjer Ana Roš kuha za najzahtevnejše goste.

"Kar malo se potim, saj je kar precej dela"

Sobotni nagrajenec Maksimilijan Stakne, ki je prišel s Črne na Koroškem, je priznal: "Kar malo se potim, saj je kar precej dela." Med celovečernim promocijskim dogodkom v soboto, ko je na koprskem pomolu hkrati potekala Fešta na pomolu, namreč skoraj ni bilo minute predaha.

"Zelo rad kuham tudi sam, še posebej pa rad improviziram in iz recepta naredim nekaj svojega. Ker imamo doma kmetijo, pripravljam tudi svoje maslo, zato vem, kako pomembne so kakovostne sestavine," je povedal Maksimilijan Stakne in dodal, da mu je v veliko čast kuhati z Ano Roš. Njegova naloga v soboto je bila priprava paninov z dimljeno postrvjo.

Sicer je tudi sam delal kot kuhar v vojski, kjer je pripravljal večinoma kalorične jedi na žlico, kot sta pasulj in ričet. Tokratne izkušnje, ki si jih je nabral ob kuhanju z Ano Roš, mu bodo koristile pri pripravi hrane doma. "Otroci zelo radi dobro jedo," je še povedal naš nagrajenec in odhitel v prikolico, kjer so naročila za zavitke, panine in sladice kar deževala.

"Vem, kaj Ana Roš pomeni v kulinariki"

Miroslava Kos iz Novega mesta se je kulinarični karavani pridružila v nedeljo. Sicer kuharsko ustvarjanje Ane Roš spremlja že dlje časa, zato je bila nagrade toliko bolj vesela. "Vem, kaj Ana Roš pomeni v kulinariki, in mi je v veliko čast, da lahko kuham z njo," je povedala nagrajenka, ki ima na Dolenjskem tudi manjši lokal, kjer streže hrano. V svoji kuhinji bo uporabila marsikateri trik, ki se ga je naučila od Ane Roš. "Zelo zanimiva je kombinacija s solatnimi zavitki," je povedala Miroslava Kos, ki je bila v nedeljo zaposlena s pripravo sladic, vendar se ni branila nobenega dela. Tako se je proti koncu večera lotila rezanja velike glave ledenke, saj je bilo naročil za solatne zavitke z imenom Poliži prste vedno več.

Male skrivnosti velikih mojstrov lahko iz vsake jedi naredijo kulinarično mojstrovino. Nagrajenka, ki je v Koper prišla po kuharsko znanje, je bila zelo zadovoljna tudi zato, ker Ana Roš svoje skrivnosti uspešne kuhinje rada deli s svojimi pomočniki. To pa je med velikimi kuharji redka, a zato zelo cenjena vrednota, saj kuharske zvijače ne ležijo kar po cesti. Nekaj smo jih za vas in naše nagrajence ujeli med koprskimi ulicami, naslednji kraj, kjer čakajo na nas, pa je Portorož. Pozorni bodite na srebrno prikolico!

Ne spreglejte