Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 29. 6. 2012, 12.20

8 let

5 poletno-zelenjavnih obraznih mask

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zgrešite mizo in si z zelenjavo postrezite na obrazu. Predlagamo vam nekaj idej.

Zelenjavne maske vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, ki lahko koži pomagajo, včasih pa sprožijo alergično reakcijo kože. Preden masko nanesete po vsem obrazu, jo preizkusite na delu dlani, kjer naj deluje četrt ure, da lahko vidite, kakšen učinek ima. Osvežilno zelenjavno masko si privoščite dvakrat na teden, hranilno le enkrat.

Paradižnikova pasta za obraz

Paradižnik je znan po svoji visoki vsebnosti antioksidantov, zato izjemno blagodejno deluje na izsušeno in poškodovano kožo. Vzemite 3 do 4 srednje velike zrele paradižnike in jih v mešalniku zmeljite v fino, gosto pasto. Bodite previdni, da iz paradižnikov ne nastane juhi podobna tekočina, preredka, da bi iz nje naredili obrazno oblogo. Zmes pustite na obrazu 20 minut in obraz sperite s hladno vodo, potem nanesite tonik.

Obrazna maska iz redkvic

Redkvice delajo čudeže pri negi suhe kože, saj vsebujejo veliko kalcija, magnezija in vitamina C, ki je pomemben pri tvorbi kolagena. Sok svežih redkvic ali nastrgane redkvice zmešajte z jajčnim rumenjakom, jogurtom organskega izvora in naribanimi kumaricami. Maska naj 15 minut počiva na obrazu, sperete jo temeljito in z mlačno vodo. Koža lahko pred uporabo tonika in kreme nekaj časa počiva. Masko si privoščite enkrat na teden.

Če imate mastno kožo, si naredite masko iz 1 žličke soka iz redkvic, 1 žličke korenčkovega soka, dodajte 1 beljak in 1 veliko žlico moke. Mešanica beljaka in moke deluje kot nežen piling, ki odstrani odmrle celice, korenčkov sok doda vitamin A, redkvica pa že zgoraj omenjene sestavine. S toplo vodo masko odstranite po 15 minutah.

Kumarična maska proti staranju

Kumarice so bogat vir antioksidantov in primerne za vse tipe kože, masko pa je pred nanosom priporočljivo preizkusiti na koščku kože, da vidite, ali izzove posebno reakcijo. Za masko proti staranju zmešajte enako količino nastrganih kumaric, sladkih rdečih paprik in narezanega peteršilja, dodajte žlico organskega jogurta in nanesite za 15 minut na obraz. Jogurt bo koži dodal esencialne aminokisline, skupaj z vitamini in minerali v zelenjavi pa ustvaril pomlajevalni učinek. Masko sperite s toplo vodo.

Obloga iz buč proti gubam

Buče imajo zelo visoko stopnjo vitamina A, bogatega z antioksidanti, in minerala kalija, maske iz buč pa so primerne za vse vrste kože. Za masko proti gubam postrgajte notranjost buče toliko, da bo napolnilo pol kavne skodelice, dodajte dve žlici žitaric in zalijte z mlekom do čvrste gostote. Maso segrevajte na majhnem ognju 15 minut, odstavite in premečkajte. Počakajte, da se ohladi in si oblogo nanesite na obraz za 2 minuti. Če je vaša koža še posebej izsušena, maski dodajte eno žličko olja pšeničnih kalčkov, ki je bogato z vitaminom E. Oblogo sperite s toplo vodo.

Ne spreglejte