Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 12. 2021,
22.23

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

umetnine dom hiša Karl Lagerfeld

Četrtek, 16. 12. 2021, 22.23

2 leti, 4 mesece

Na dražbi več kot tisoč edinstvenih zakladov pokojnega Karla Lagerfelda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Karl Lagerfeld | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Lagerfeldova najboljša prijateljica Lady Amanda Harlech je za Vogue odprla vrata enega od njegovih domovanj zunaj Pariza. Prestižna francoska vila je prežeta s Karlovim ustvarjalnim duhom in polna unikatnih umetnin. A ne za dolgo. Večina predmetov namreč že išče novega lastnika.

Čeprav so minila že tri leta od smrti legendarnega oblikovalca, se zdi, da je njegova vila ostala točno takšna, kot jo je pustil. Na eni od njegovih majhnih mizic je pripravljena skicirka, v njegovi dnevni sobi lično zložene čakajo knjige, da jih prelista.

Če je bil Karl Lagerfeld po čem znan, je to vsekakor dober okus. Ta se odraža tudi v njegovem domu. Pravzaprav domovih. Poleg vile, ki je prikazana v videu, je imel še rezidenci v Parizu in Monaku. 

Na dražbi tudi skulptura njegove mačke

Zdaj so njegova lično urejena posestva, drage umetnine, unikatno pohištvo in po meri izdelane prepoznavne rokavice pripravljeni, da zaživijo novo življenje. Družba Sotheby's, ki je eden največjih svetovnih posrednikov likovne in dekorativne umetnosti, nakita in zbirateljskih predmetov, je dala na dražbo več kot tisoč Lagerfeldovih osebnih zakladov.

Na dražbi bodo tudi rokavice brez prstov, ki so bile njegov prepoznavni znak. | Foto: Reuters Na dražbi bodo tudi rokavice brez prstov, ki so bile njegov prepoznavni znak. Foto: Reuters

Med njimi so dragoceni Goyardovi kovčki, sedežna garnitura Bruno Paul, portret, ki ga je izdelal Takashi Murakami, in posebej oblikovana skulptura Lagerfeldove ljubljene mačke Chaupette. Dražba bo v Monaku, Parizu in nazadnje Kölnu, spletne ponudbe pa so že v polnem teku.

Skulpturo Lagerfeldove ljube mačke Choupette je leta 2013 oblikovala umetnica Joane Vasconcelos. | Foto: Reuters Skulpturo Lagerfeldove ljube mačke Choupette je leta 2013 oblikovala umetnica Joane Vasconcelos. Foto: Reuters

Preberite še:

Lagerfeld
Trendi Bi spali v vili Karla Lagerfelda za 15 tisoč evrov na noč?
Ne spreglejte