Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 6. 2012,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 12. 6. 2012, 13.15

8 let

Oranžna oblekica vzela šov svetovnega nogometnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olcay Gulsen, lastnica svetovno znane nizozemske blagovne znamke SuperTrash, je na zadnjem svetovnem prvenstvu v nogometu povzročila pravo evforijo. In to le z eno samo poletno obleko.

Modno oblikovalko Olcay Guksen, ki ji nogomet sicer ni takšna neznanka, saj je že lep čas zaročena z upokojenim nogometnim igralcem Edgarjem Davidsom, so pred zadnjim svetovnim prvenstvom, ki se je zgodilo v Južni Afriki, poklicali iz pivovarne Bavaria in jo povabili k sodelovanju pri izdelavi navijaških oblek za nizozemske navijačice. Poslovna Olcay je o ponudbi nekaj časa razmišljala, se najprej nagibala k temu, da bi njihovo ponudbo zavrnila, saj ni velika oboževalka najljubšega moškega športa, nato pa si je premislila. Menila je, da lahko s svojo ekipo iz neprivlačne oranžne barve naredijo nekaj privlačnega in s tem tudi predstavijo lepa nizozemska dekleta.

Najcenejša marketinška poteza

Mala oranžna obleka je postala prava modna uspešnica. V enem tednu so prodali tri tisoč kosov in Olcay je imela prav, ko je za obleko menila, da lahko postane svetovna senzcija.

In tudi svetovni škandal, saj so nekaj deklet, točneje 36, v izzivalnih oranžnih opravah celo aretirali. Aretacija sicer z njihovo izzivalnostjo ni imela dosti opravka, saj so Fifini organizatorji do deklet pristopili zato, ker naj bi z nošnjo oblek oglaševale pivo iz pivovarne Bavaria, uradni sponzor pa je bilo pivo Budweiser, pri čemer je šlo za navzkrižje interesov, saj so dekleta privabila veliko pozornosti in s tem je nizozemsko pivo poželo veliko promocije. Bila je tudi izrečena obtožba, da je Bavaria najela dekleta, da se v čim večjem številu pojavijo na tekmi z Dansko, Bavaria pa je odgovorila, da Fifa nima monopola nad oranžno barvo in da so Nizozemci na svojo prepoznavno barvo zelo navezani.

Modne za manj kot deset evrov

Malo oranžno, ki ji gre pripisati tudi multifunkcionalnost, saj se z nekaj preprostimi triki obleka z dolgimi rokavi lahko prelevi v obleko brez naramnic ali asimetrično obleko na eno ramo, je blagovna znamka SuperTrash pred nekaj tedni lansirala tudi na svoji spletni strani in jo prodajala za manj kot deset evrov. Verjetno je skoraj odveč omeniti, da je bila obleka kmalu razprodana in morda bomo prav kmalu na štadionu ob igranju svoje reprezentance videli številne nizozemske navijačice v oranžnih oblačilih. Promocija v pravem in polnem pomenu besede, kajne?

Ne spreglejte