Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 7. 2016,
10.33

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Thinkstock

Natisni članek

sladoled mali junaki zabava advertorial recept Mali junaki

Sreda, 6. 7. 2016, 10.33

3 mesece, 1 teden

Ideje za pogostitev na otroški zabavi

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Thinkstock

otroška zabava | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Za praznovanje rojstnega dne ali kar tako, ker je pač poletje: predstavljamo vam nekaj slastnih in zabavnih idej za otroško zabavo. Otroci že veselo kimajo!

Kdor je za nekaj slastnega in nadvse razigrano zabavnega, naj dvigne roko. Predstavljamo vam šest idej, kako vsako otroško druženje spremeniti v nepozabno zabavo, s katere bodo vsi otroci odšli z nalezljivim nasmehom na obrazu, ki jih bo spremljal še ves naslednji teden.

Piškoti s pisanimi bonboni

Piškoti | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Sestavine:

300 g moke

200 g masla

250 g sladkorja

jajce

250 g pisanih bonbonov

vaniljev sladkor

čajna žlička sode bikarbone

Ščepec soli

Postopek:

Maslo, sladkor in vaniljev sladkor penasto vmešajte, dodajte jajce in premešajte. Masleni zmesi dodajte še moko s sodo bikarbono in ščepec soli. Na koncu vmešajte še bonbone. Oblikujte piškote in jih postavite na papir za peko. Pecite jih 15 minut na 180 stopinjah Celzija.


Zabavne mini pice

Mini pica | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sestavine za testo:

500 g moke

polovica kocke svežega kvasa

čajna žlička soli

čajna žlička sladkorja

nekaj žlic mleka

300 ml vode

dve žlici olivnega olja

Postopek:

Naredimo kvasevec, tako da v manjši posodi zmešamo nekaj žlic toplega mleka, sladkor in kvas. Posodo pokrijemo in pustimo vzhajati 15 minut.

V skledo stresemo presejano moko, vanjo naredimo vdolbimo, v katero zlijemo kvasevec. Dodamo olje in sol ter vse skupaj vmešamo z vodo, ki jo testu dodajamo postopoma. Testo dobro zgnetemo (približno deset minut), da postane mehko in se ne prijemlje prstov.

Testo naj vzhaja približno 45 minut, nato ga še malo zgnetemo in razdelimo na od osem do deset delov. Oblikujemo pice in jih obložimo po želji: s paradižnikovo omako, mocarelo, koščki salame, gobicami in drugo zelenjavo.

Obložene pice pustimo počivati na pomaščenem pekaču še 15 minut in jih potem na 200 stopinjah Celzija pečemo približno 15–20 minut.


Zdrava nabodala

hrana | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sestavine:

sezonsko sadje

sir

palčke za nabodala

Postopek:

Sadje in sir narežite na poljubne koške in jih po okusu razvrščajte po palčki za nabodala. Naj vam pri tem pomagajo spretni otroški prstki.


Hrustljavi piščančki

piščanec | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sestavine:

500 g piščančjega fileja

tri jajca

moka

150 g koruznih kosmičev

sol

olje za cvrtje

Postopek:

Meso narežite na poljubne koške in posolite. Najprej ga povaljajte v moki, potem v razžvrkljanem jajcu in ga na koncu nežno posujte z zdrobljenimi kosmiči.

Pecite jih približno štiri minute (odvisno od debeline mesa) v zmerno vročem olju. Poleg lahko ponudite kečap, majonezo ali tatarsko omako, v katero bodo otroci z veseljem pomakali svoje hrustljave piščančke.


Osvežilna pijača brez sladkorja

hrana | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sestavine:

maline

jagode

limone

listi mete

voda

ledene kocke

pisane slamice

Postopek:

V vrč vode namočite sveže narezano sadje in pustite eno uro, da voda vpije sadno aromo. Preden boste pijačo postregli, dodajte kocke ledu in nekaj listov mete.


Sladoled, ki osvežuje in hkrati zabava

Talking Ton in Talking Angela | Foto: Otroška poletna zabava brez sladoleda? Takšne katastrofe si res ne smete privoščiti. Da bo veselje najmlajših še večje, so v Ljubljanskih mlekarnah letos poskrbeli za sladko novost, ki bo prepričala vse majhne ljubitelje sladoleda.

Ljubljanske mlekarne so namreč Talking Toma in Talking Angelo, junaka računalniških aplikacij, spremenili v neskončno okusni sladoled v obliki lučke. Vaniljev sladoled s kakavovim oblivom in jagodni sladoled z oblivom bele čokolade sta nedvomno najbolj sladek hit tega poletja.

Iščemo najboljši slogan za sladolede Talking Tom in Talking Angela

Iščemo najljubši slogan za nove lučke Ljubljanskih mlekarn. Na kaj najprej pomislite med sladkanjem z novima lučkama Talking Tom in Talkin Angela? Preizkusite se v našem zabavnem poletnem natečaju in nam pošljite svojo zamisel za najboljši sladoledni slogan.

Edino pravilo, ki ga morate upoštevati, je, da v sloganu uporabljate besede Tom, Angela in sladoled.

Najboljši slogan bomo nagradili z dvema paketoma sladoledov, brisačo in magneti za na hladilnik.

 Devetim srečnežem pa bomo z žrebom podelili sladke pakete Talking Tom in Talking Angela.

 
Ne spreglejte