Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 6. 2014,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 27. 6. 2014, 13.22

8 let

Plačilo sladoleda s kartico? Z lahkoto!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po svetu smo bili navajeni nositi gotovino, saj smo bili sicer prikrajšani za kakšno dobrino ali razvajanje. Danes naše potrošniške potrebe na vsakem koraku zadovoljujejo plačilne kartice.

Napačno mislimo, da lahko s plačilno kartico plačamo samo v trgovinskih središčih, večjih trgovinah in boljših gostilnah.

S plačilno kartico lahko plačujemo pravzaprav na vsakem koraku. Ne boste verjeli, kje vse je to mogoče!

Doživite poletje brez gotovine Sprehodili smo se po slovenski prestolnici, poklicali v nekaj turističnih krajev in se znova prepričali, da boste s kartico vedno varni in brez skrbi.

Plačilna kartica lahko postane vaša najboljša prijateljica, saj vam omogoča pravo poletno pustolovščino.

S kartico lahko plačate vstopnino za adrenalinski park na Krvavcu ali nepozabno izkušnjo z Zip linom v Bovcu, na dosegu roke pa je tudi ogled različnih znamenitosti, od muzejev do galerij. S kartico lahko plačate vstopnino za Škocjanske jame ali Postojnsko jamo, prek spleta pa lahko v nekaj preprostih korakih plačate tudi vstopnino za Blejski otok. Čisto preprosto!

Prava poletna poslastica je tudi obisk različnih koncertov in festivalov, za katere si lahko pravočasno in brez skrbi zagotovite vstopnico kar prek spleta.

Nerodno: pozabil sem vrniti knjigo … Lenobni dopustniški čas nas hitro odvrne od vsakdanjih skrbi in hitro se zgodi, da kupček knjig, ki smo jih odnesli iz knjižnice, predolgo ostane v kovčku. Da, tudi zamudnino lahko poravnate s kartico!

Hrana in pijača tako in drugače Skoraj vse gostilne, restavracije, kavarne in slaščičarne ponujajo možnost plačila s plačilnimi karticami, tudi tiste malo bolj odročne. Preverili smo, kako je s plačilom dostave hrane na dom, in presenečeni ugotovili, da vse več ponudnikov omogoča tudi varno negotovinsko plačevanje.

Sredi prestolnice si boste s kartico lahko privoščili hitro malico in se nasitili s kosom pice, vmes pa še skočili na Tromostovje, kjer boste, prav tako s kartico, izbrali kakšen spominek.

Najljubši spremljevalec poletja je prav gotovo sladoled, ki si ga lahko privoščite na vsakem koraku. Prav ta ponudba nas je še posebej presenetila, saj se lahko v večini primerov zanesete ravno na plačilno kartico.

Kaj pa v tujini? Plačilna kartica poenostavi že pot v tujino. Z njo lahko plačujete na bencinskih servisih, poravnate cestnino, najamete avtomobil ali plačate vožnjo s trajektom ali katamaranom.

Ali ste vedeli, da lahko s kartico Maestro plačujete na več kot 3,7 milijona lokacijah v 60 državah po svetu?

Kupci vedno večji pomen pripisujejo uporabnosti in tudi med počitnicami vse pogosteje prisegajo na negotovinsko plačevanje, ker je varnejše in bolj praktično. S kartico lahko pravzaprav plačate kjerkoli in, razen če se boste znašli v zares zelo odročnem kraju ali na oddaljenem otoku, z njo boste poskrbeli za prvovrstno počitniško razvajanje – od nakupa spominkov do degustacije lokalnih specialitet in nakupovanja v trgovinah.

Ne spreglejte