Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2013,
6.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 27. 2. 2013, 6.53

8 let

Uvod v Fabulo z Ljubljano po opisu Eduarda Sancheza Rugelesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Festival Literature sveta - Fabula bo nocoj v Klubu Cankarjevega doma uvedel pogovor z venezuelskim pisateljem mlajše generacije Eduardom Sanchezom Rugelesom, ki podpisuje knjigo Ljubljana.

Do 9. marca bo deseta izdaja Fabule ponudila več kot 30 dogodkov, osrednji fokus festivala bo mitologija, med drugimi pa ga bo obiskal Irvine Welsh.

Na festivalu Fabula se slovenski bralci lahko srečajo z mednarodno priznanimi pisatelji. Nocoj bo Sanchez Rugeles spregovoril o knjigi Ljubljana, ki jo je napisal, brez da bi slovensko prestolnico poprej obiskal. Tako bo zanimivo prisluhniti pogovoru o tem, kako se njegova podoba o mestu ujema z dejanskimi vtisi.

Poleg Sancheza Rugelesa ter škotskega pisatelja Welsha, avtorja uspešnice Trainspotting, se bodo te dni v Ljubljani mudili še v Sofiji rojeni avtor Ilija Trojanow, poljska prozna in dramska avtorica mlajše generacije Dorota Maslowska ter hrvaški pesnik in pisatelj Drago Glamuzina.

Dela štirih od petih mednarodnih gostov festivala so izšla v obliki žepnic. Peta žepnica z naslovom Miti naši vsakdanji pa prinaša zgodbe slovenskih gostov Stanke Hrastelj, Milana Kleča, Marka Sosiča in Dušana Šarotarja.

V ospredju festivala bodo tudi pogovori, vezani na temo Mitologija: ključ do razumevanja preteklosti ali pogled v prihodnost?, 7. marca pa bo v Cankarjevem domu potekal celodnevni simpozij na temo Poetika in logistika slovenskih mitov. Fabulo so že tradicionalno uvedli Prozni mnogoboji, kdo bo veliki zmagovalec pa bo znano 7. marca.

Letos v sklopu festivala ne bodo podelili nagrade za najboljšo zbirko kratkih zgodb - fabule. Medijska hiša Dnevnik se je namreč tik pred zdajci umaknila iz projekta, na Študentski založbi pa v vmesnem času niso uspeli pridobiti novega partnerja. Nagrado nameravajo ponovno podeliti prihodnje leto.

Ne spreglejte