Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 8. 2021,
9.58

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

biografski film glasbeni dokumentarec dokumentarec Tina Turner TV Telekoma Slovenije

Sreda, 4. 8. 2021, 9.58

2 leti, 9 mesecev

Že v videoteki DKino!

Tina

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Tina | Tina © 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Tina © 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Izvrsten dokumentarec o razburkanemu življenju in izjemni karieri slovite glasbene legende – ene in edine Tine Turner.

ZDA, Velika Britanija │ 2021 │ 113 min. │ Glasbeni dokumentarec

R: T.J. Martin, Dan Lindsay N: Tina Turner, Angela Bassett, Oprah Winfrey, Kurt Loder

IMDb: 8,0/10 │ Rotten Tomatoes: 92 % │ Uporabniki Googla: 91 %

Dokumentarec vsebuje posnetke osupljivih odrskih nastopov ikonske glasbenice Tine Turner, pa tudi intervjuje z njeno družino in prijatelji ter drugimi svetovnimi zvezdami.

Tina je premagala nemogoče ovire in postala ena prvih afroameriških umetnic, ki so dosegle mednarodno občinstvo, njena pot do uspeha je tudi zgodba o zmagi nad stisko.

Fotogalerija
1 / 10

"Tudi če ne poznate ozadja, je vse to osupljivo gledati. Če ste Turnerjevo že kdaj videli, boste vedeli – če pa še ne, ne morem ujeti njenega talenta in karizme le s pičlim virom pisane besede, s katerim razpolagam." Lucy Mangan, Guardian


"To je eden od najboljših glasbenih dokumentarcev, ki sem si jih ogledal v zadnjih letih, film, čigar odkritosrčnost, poštenost in toplina so mi večkrat vzeli sapo." Jack Hamilton, Slate


"Tina je tisti redek dokumentarec, ob katerem hrepenite po dodatku, kot da dve uri nista bili dovolj, da bi zadostili življenju in karieri Tine Turner." Brian Lowry, CNN.com


Napovednik filma Tina:

Zanimivosti:

  • Film so premierno prikazali marca 2021 na virtualni izdaji 71. mednarodnega filmskega festivala v Berlinu.
  • Tina Turner, znana kot "kraljica rock n'rolla", je v svoji bogati in več kot pol stoletja dolgi karieri izdala deset studijskih albumov, te so prodali v več kot 100 milijonih izvodih.
    Tina | Foto: Prejela je 12 grammyjev, od tega osem tekmovalnih, tri nagrade grammyjeve dvorane slavnih in grammy za življenjske dosežke.

    Leta 1969 se je kot prva temnopolta oseba in prva ženska znašla na naslovnici revije Rolling Stone, ta pa jo je pozneje uvrstila na 63. mesto lestvice stotih največjih umetnikov vseh časov in na 17. mesto lestvice stotih največjih pevk in pevcev vseh časov.
    Z glasbenih odrov se je poslovila leta 2009, ko je bila stara 70 let.
  • Tina | Foto: V dokumentarcu o glasbenici med drugim spregovorijo televizijska ikona Oprah Winfrey, novinar in glasbeni kritik Kurt Loder, s katerim je Turnerjeva napisala biografijo Jaz, Tina (1986), dramatičarka in avtorica biografskega gledališkega muzikala Tina Katori Hall in Angela Bassett – igralka, ki je Turnerjevo upodobila v biografskem filmu Kaj ima ljubezen s tem? (1993) in bila za vlogo nominirana za oskarja.
  • Tina | Foto: Film se bo 19. septembra 2021 potegoval za dva emmyja, in sicer v kategoriji izjemnega dokumentarca ali stvarne posebne oddaje in kategoriji izjemnega mešanja zvoka v stvarnem ali resničnostnem programu.
  • V dokumentarec niso vključili nobenih posnetkov iz videospotov Turnerjeve z izjemo krajšega prizora iz videospota njene uspešnice What's Love Got to Do with It (1984).
  • Turnerjeva je v intervjuju za ameriško TV-oddajo Today film opisala kot "vzporedno zgodbo" njenim spominom Happiness Becomes You (2020).
Tina Turner
Trendi 80 let babice rock'n'rolla: kariero Tine Turner zaznamovali vzponi in padci #video

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Grace Jones
Trendi Grace Jones (Grace Jones: Bloodlight and Bami)
Whitney Houston
Trendi Whitney Houston (Whitney: Can I Be Me)
Cobain: Vražja montaža
Trendi Cobain: Vražja montaža (Cobain: Montage of Heck)
Ne spreglejte