Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2024,
23.20

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

Natisni članek

vplivnica vplivnice vplivneži

Sreda, 6. 3. 2024, 23.20

1 mesec, 3 tedne

Jeza vplivnice, ker bi morala v restavraciji plačati za hrano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76
suši, hrana, telefon | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Po družbenih omrežjih so zakrožila sporočila spletne vplivnice, ki je skušala dobiti brezplačen obrok v restavraciji v zameno za objavo, zavrnitev ponudbe pa jo je hudo razburila.

Restavracija Lücky v Manchestru je na družbenih omrežjih objavila sporočilo neke spletne vplivnice, ki jim je pred kratkim ponujala sodelovanje oziroma objavo na Instagramu v zameno za obrok zanjo in še eno osebo. Ob tem so porogljivo zapisali, da jih je neizmerno presenetilo in prijetno vznemirilo "še eno sporočilo superzvezdnice z modro kljukico, ki v zameno za brezplačno gostijo ponuja objavo na Instagramu".

"Saj veste, ker lahko s takšno izpostavljenostjo plačamo račune," so cinično zapisali in vplivnici sporočili: "Veseli smo, da ti je všeč naša hrana, toda raje imamo goste, ki plačajo."

Javna objava njene ponudbe pa je vplivnico, katere identitete niso razkrili, hudo razburila. Poslala jim je še eno, tokrat zelo jezno sporočilo: "Kako si me drznete tako izpostavljati? Ali mislite, da si ne zaslužim jesti brezplačno? Če morda niste opazili, vam pomagam in vas promoviram brezplačno! Ne pričakujem veliko, le brezplačen obrok v zameno za čas, delo, trud in pozitivno energijo, ki vam jo prinesem." Dodala je, da ji pravzaprav ni mar za to restavracijo, češ da brezplačno hrano dobi, kjer hoče.

Ta odziv je na družbenih omrežjih požel val zgražanja, kritik in očitkov o zastonjkarskih spletnih vplivnežih. "To na vse njihove objave meče senco dvoma. Z brezplačnim obrokom do pozitivne objave? Takšnim mnenjem ne morem zaupati," je bil le eden od množice odzivov, kar nekaj spletnih uporabnikov pa je restavraciji sporočilo, da jih bodo zdaj z veseljem obiskali (in plačali za hrano).

Oglejte si še:

Chiara Ferragni, Fedez
Trendi Jo je zaradi škandala po sponzorjih zapustil tudi mož?
Teja Jugovic
Trendi Slovenska vplivnica se je podala v glasbene vode #video
Ne spreglejte