Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2023,
9.05

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Studio Moderna d.o.o.

Natisni članek

sproščanje advertorial Dormeo zdravje spanje

Petek, 24. 2. 2023, 9.05

2 meseca, 3 tedne

Ste se zbudili z bolečino v vratu? Zamenjajte vzglavnik!

Vsebino omogoča Studio Moderna d.o.o.

"Uh, kako grdo sem se pa danes zaležala, tako me boli vrat!" Se vam je že zgodilo? Verjetno boste odgovorili pritrdilno. Pa veste, zakaj se vam je to zgodilo? Velika verjetnost je, da je za to kriv vaš vzglavnik. Bodite SMART, zamenjajte ga, še preden vaše bolečine v vratu postanejo kronične.

Dormeo | Foto: Studio Moderna Foto: Studio Moderna

Bolečine v vratu so večinoma mehanskega izvora. Naj bodo to nepravilna ali prisilna drža, morda stres ali pa nepravilen položaj glave pri spanju, rezultat je običajno enak: bolečina iz vratu se lahko hitro prenese na področje glave, pa tudi ramen in rok. Glavobol, vrtoglavice, bolečine v rokah, vse to nas lahko čaka, če ne ukrepamo hitro. Bolečina v vratu naj bo torej nekaj, kar kriči po ukrepanju in oblikovanju pogojev, ki bodo njeno nadaljnje pojavljanje preprečili.

Dovolj telovadite?

Ko govorimo o mišicah v predelu ramen in vratu, za njihovo sproščanje in raztezanje ne potrebujemo veliko. Nekaj preprostih vaj lahko izvedemo kar za pisalno mizo ali med sprehodom. Gre za preproste potiske glave vstran, naprej in nazaj proti uporu roke ter za primik lopatic z rokami pod kotom 45 stopinj. Veliko vaj boste našli na terapevtskih spletnih portalih – medtem ko jih raziskujete, pazite na svojo držo!

Znate upravljati s stresom?

Stres je danes krivec za vse, boste morda rekli. A žal je res tako. Tudi v primeru bolečin v vratu. Stres se namreč rad "nalaga na ramena", saj smo v stresnih trenutkih napeti, v pripravljenosti, mišice v predelu vrata in ramenskem obroču pa posledično postanejo zakrčene in preobremenjene. Naučite se torej preusmerjati stres, ga sproščati, predvsem pa svoj prosti čas posvetiti sproščujočim dejavnostim v naravi in v družbi svojih najbližjih.

Dobro spite?

Pri tem vprašanju gre pomisliti predvsem na vzglavnik. Le-ta je namreč pogosto glavni krivec za bolečine v vratu. Če nam ne zagotavlja ustrezne podpore, ki vaš vrat in glavo drži v ravni liniji s hrbtenico, potem kaj hitro pride do bolečin in še mnogih drugih posledic, kot so glavoboli, utrujenost, pa tudi dodaten stres in zniževanje psihofizičnih sposobnosti.

Ali je naš vzglavnik ustrezen, ugotovimo s preprostim trikom: preverimo, ali nam glava na našem vzglavniku upade v globino in ali za udobno počutje pod naš vzglavnik namestimo roko. Če je odgovor na ti vprašanji da, je čas za SMART ukrepanje. Potrebujete nov vzglavnik.

SMART rešitev za spanec brez bolečin

Dormeo | Foto: Studio Moderna Foto: Studio Moderna

Blagovna znamka Dormeo® je zato razvila nov vzglavnik Air+ Smart, ki tehnologijo penastih vzmeti Octaspring® vnaša tudi v ponudbo vzglavnikov. Gre za res SMART rešitev, pri kateri je vsaka v vzglavnik vključena tehnologija tam z enim istim namenom: zagotoviti vam zares kakovosten spanec.

Dormeo | Foto: Studio Moderna Foto: Studio Moderna Vzglavnik Air+ Smart vam omogoča izbiro med dvema ležalnima površinama: prvo, anatomsko (penaste vzmeti Octaspring®) na eni in klasično (vrhunsko polnilo) na drugi strani.

Katera vam bolj odgovarja, izberete sami, seveda pa lahko uporabo obeh tudi izmenjujete. Vzglavnik ima še vrsto drugih tehnologij, ki zagotavljajo mehko, zračno, higienično, brez bakterij in pršič spalno okolje, ki vam nudi natanko tako podporo, kot jo vaše telo potrebuje.

Želite izvedeti več? Vzglavnik Air+ Smart podrobneje spoznajte, nato pa sprejmite SMART odločitev za življenje brez bolečin v vratu!

Za nasvet lahko povprašate tudi svetovalce v prodajalnah Dormeo® po celi Sloveniji. Ne spreglejte tudi posebne akcijske ponudbe: vzglavnik Air+ Smart je do 31.3.2023 na voljo 20 odstotkov ceneje.
Ne spreglejte