Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
5. 7. 2011,
14.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley

Torek, 5. 7. 2011, 14.23

8 let

Zmajeva glava v grbu ACH Volleyja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najuspešnejši moški odbojkarski klub ACH Volley bo kljub selitvi v prestolnico ohranil svojo oranžno-vijolično podobo, bo pa ljubljanska simbolika vidna v spremenjenem logotipu.

Po vrsti sprememb, ki so se v zadnjem burnem mesecu dogajale okoli odbojkarskega kluba ACH Volley, so v taboru slovenskega državnega prvaka sklicali novinarsko konferenco, kjer so razjasnili polemiko o novem izgledu. ACH Volley, ki se je iz Bleda preselil v Ljubljano, ne bo svojih dresov spremenil v ljubljansko zeleno, bo pa njegov logotip krasila podoba zmajeve glave, napis Volley se bo končal z ''repom'' zmaja, ki naj bi ponazarjal še vzpon že tako izjemnih rezultatov novopečenega ljubljanskega kluba.

Po novem, bo njihov drugi dom, radovljiško dvorano, zamenjal ljubljanski Tivoli, kjer bodo poleg treningov potekale tudi vse tekme državnega prvenstva, pokala Slovenije in morda tudi tekme Interlige. Potem ko so pred kratkim v vodstvu kluba že odpovedali nastopanje v srednjeevrospki ligi, je to do nedavnega preklicano, saj so vodilni možje ''Mevže'' ponovno navezali stik s predsednikom UO ACH Volley, Rastom Oderlapom in ACH Volleyju ponudili ugodno rešitev, ki je mnogo bolj sprejemljiva tudi za Ljubljančane.

Ali se bo ACH odločil za sodelovanje v Interligi, bo znano v prihodnjih tednih. Vsekakor bi igranje v tej ligi pomenil plus za ACH, saj naj bi se ji priključila tudi ''evroligaša'' Hypo Tirol in češke Budejovice. Tudi sistem igranja naj ne bi bil ligaški kot do sedaj, pač pa turnirski tip.

Tekme elitne lige prvakov bodo tako kot lani v dvorani Stožice. Liga prvakov se bo letos začela mesec prej kot lani. Prva tekmo bodo varovanci Igorja Kolakovića pred domačini gledalci v drugem krogu odigrali 26. oktobra proti črnogorski Budvanski Rivijeri.

Oderlap: Iščemo še enega sprejemalca ali korektorja

''Cilji so kot vsako leto pri ACH Volleyju visoki. Državno prvenstvo in pokal morata ostati naša, če bomo nastopili v Interligi, bomo tudi tam hoteli na vsak način ubraniti naslov.''

''Kar se tiče lige prvakov, pa po sezoni 2007/08, ko smo se uvrstili na zaključni turnir, sedaj vsako novo sezono stremimo, da ta uspeh ponovimo ali ga celo presežemo. Zavedamo se, da je to izjemno težko ponovljiv dosežek, saj v ligi prvakov ni slabih ekip in da za ta uspeh rabiš poleg svoje kvalitete tudi nekaj sreče,'' je od visokih ciljih spregovoril Rasto Oderlap in se obregnil tudi na igralski kader, ki se nekoliko razlikuje od lanske sezone:

''Nekaj igralcev nas je zapustilo, a prišla so nova imena. Ekipa ACH Volleya za sezono 2011/2012 je že skoraj v celoti sestavljena in jo tvorijo kapetan Andrej Flajs, Matevž Kamnik, Dejan Vinčić, Alen Šket, Aleš Fabjan, Matej Vidič, Milan Rašič, Uroš Kovačević, Alan Komel, Klemen Čebulj, Gregor Ropret in Daniel Lewis. Klub so zapustili Vid Jakopin, Srb Vlado Petković in Nizozemec Kay van Dijk. Ob vseh teh imenih ste najbrž opazili, da nam manjka bodisi sprejemalec bodisi korektor, saj Čebulj lahko igra na obeh pozicijah. V igri je veliko zanimivih imen, a za sedaj vam več ne morem povedati. Takoj ko bo kaj več znanega in konkretnega, vam bomo sporočili. Moštvo bo še naslednjo sezono vodil glavni trener Igor Kolaković.''

Takoj po EP čakata ACH Volley dva močna turnirja

Potem ko so v tem obdobju bolj kot klubi v ospredju reprezentance, sta za pripravo na novo sezono že potrjena dva močna turnirja, kjer bo sodeloval naš državni prvak.

Kmalu po koncu evropskega prvenstva v Avstriji in na Češkem čaka Ljubljančane turnir na Dobu, kjer bosta poleg domačinov nastopila tudi Hypo Tirol Innsbruck in Generali Unterhaching (oba nastopata v LP). Drugi turnir bo v Novem Sadu. Na memorialu Žarka Petroviča bosta poleg domače Vojvodine nastopila še italijanska Macerata in turški Arkas Izmir (oba nastopata v LP).

Ne spreglejte