Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2024,
6.31

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

New Orleans Pelicans Miami Heat Oklahoma CIty Thunder Boston Celtics Liga NBA

Četrtek, 25. 4. 2024, 6.31

1 teden, 2 dneva

Liga NBA, 24. april

Zaušnica za Boston Celtics, New Orleans v težavah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Tyler Herro Miami Heat : Boston Celtics | Tyler Herro je ob zmagi Miamija dosegel 24 točk. | Foto Reuters

Tyler Herro je ob zmagi Miamija dosegel 24 točk.

Foto: Reuters

V noči na četrtek sta bili v končnici lige NBA odigrani dve tekmi. Košarkarji Miami Heat so na gostovanju v TD Gardnu presenetili najboljšo ekipno rednega dela Boston Celtics (111:101) in izid v seriji izenačili na 1:1. Še v drugo pa so prednost domačega terena izkoristili košarkarji Oklahome, ki so s 124:92 odpihnili New Orleans Pelicans.

Luka Dončić Kawhi Leonard
Sportal Luka Dončić in Kyrie Irving utišala navijače LA Clippers, Dallas izenačil na 1:1 #video

"To je bil odličen odgovor po prvi tekmi," je bil po zmagi Miami Heat proti Boston Celtics zadovoljen trener Vročice Erik Spoelstra. Njegova ekipa je ene izmed glavnih favoritov za končni uspeh zaustavila na krilih kar 23 zadetih trojk (23/43 met za tri), medtem ko jih je Boston zadel dvanajst iz 32 poskusov. Miamiju je uspelo, čeprav je že tretjo tekmo zapored manjkal Jimmy Butler. Celtics so se sicer 3:16 pred koncem še približali na 96:102, a je Martin odgovoril s trojko in zapečatil usodo Bostona. Šest trojk je ob zmagi prispeval Tyler Herro, ki je bil s 24 točkami in 14 asistencami najboljši posameznik Miamija, po 21 točk pa sta prispevala Bam Adebayo (deset skokov) in Caleb Martin, ki je bil zelo natančen pri metu za tri, saj je zgrešil le enega izmed šestih metov. Za Boston je Jaylen Brown dosegel 33 točk, Jayson Tatum jih je dodal 28.

"Vedeli smo, da nam ne bo lahko. Med tema dvema franšizama je veliko zgodovine, sploh v bližnji preteklosti. Nikoli se ne bo odvijalo točno tako, kot ljudje pričakujejo, in to je lepota in čar vsega," pa je po porazu dejal Tatum, ki ga s soigralci zdaj čakata dve zaporedni gostovanji v Kaseya centru na Floridi.

"Na prvi tekmi smo doživeli hud poraz, nocoj so se vsi odzvali, in to je vse, kar lahko zahtevate od te skupine fantov," je po tekmi dejal Herro, ki je razkril, da ga je Butler spodbudil, naj prevzame vodilno vlogo ob njegovi odsotnosti. "Tik pred to serijo mi je JB poslal sporočilo, naj prevzamem vodilno vlogo v ekipi, rekoč: 'Veš, da vodiš te fante, samo odigraj vse prav'," je dejal Herro.

Oklahoma do prednosti z 2:0

Do prednosti z 2:0 pa so prišli košarkarji Oklahome City Thunder, ki so s 124:92 ugnali New Orleans Pelicans. Gostitelji so temelje k zmagi postavili že v prvi četrtini, ki so jo dobili s 35:22, v zadnjem delu pa so nato svoje delo le še dokončali. Eden izmed treh kandidatov za naziv MVP rednega dela Shai Gilgeous-Alexander je dosegel 33 točk, Chet Holmgren jih je dodal 26. Pri Pelikanih, ki so znova pogrešali Ziona Williamsona, je bil z 19 točkami še najbolj učinkovit Jonas Valančiunas, Brandon Ingram in Herbet Jones sta prispevala po točko manj.

Shai Gilgeous-Alexander je bil s 33 točkami prvi strelec večera. | Foto: Reuters Shai Gilgeous-Alexander je bil s 33 točkami prvi strelec večera. Foto: Reuters

Dallas Mavericks z Luko Dončićem naslednja preizkušnja proti Los Angeles Clippers čaka v noči na soboto (2.00) v American Airlines centru.

Liga NBA je objavila ime košarkarja, ki je v tej sezoni najbolj napredoval. Po mnenju športnih novinarjev iz ZDA in Kanade je to član Philadelphie Tyrese Maxey. V glasovanju je prejel 319 točk. Drugo mesto je s 305 točkami zasedel član Chicaga Coby White. Triindvajsetletni branilec 76ersov je v povprečju dosegal 25,9 točke na tekmo in ob tem zbral še 3,9 skoka in 6,2 asistence.
Goran Dragić Miami Heat zob
Sportal Rad ima Gorana Dragića: "Ta piz... je vrgel zob v sodnika!" #video

Liga NBA, 24. april:

Liga NBA, prvi krog končnice:

Vzhodna konferenca:
Boston Celtics (1) – Miami Heat (8) /1:1/
Cleveland Cavaliers (4) – Orlando Magic (5) /2:0/
Milwaukee Bucks (3) – Indiana Pacers (6) /1:1/
New York Knicks (2) – Philadelphia 76ers (7) /2:0/
 
Zahodna konferenca:

Oklahoma City Thunder (1) – New Orleans Pelicans (8) /2:0/
Los Angeles Clippers (4) – Dallas Mavericks (5) /1:1/
Minnesota Timberwolves (3) – Phoenix Suns (6) /2:0/
Denver Nuggets (2) – Los Angeles Lakers (7) /2:0/

// izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić zaprl usta kritikom: Vedno bodo govorili, da … #video
Nikola Jokić Družina Brati Žena
Sportal Incident v Denverju, Jokićev brat v obraz udaril gledalca #video
Jamal Murray
Sportal Denver Nuggets v dramatični končnici po preobratu do druge zmage #video
Ne spreglejte