Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2024,
12.34

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

teniški globus Mirra Andrejeva

Ponedeljek, 29. 4. 2024, 12.34

2 tedna, 1 dan

Mirra Andrejeva se pri 17. letih počuti bolj zrelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
Mirra Andrejeva | Spet navdušuje v Madridu. | Foto Guliverimage

Spet navdušuje v Madridu.

Foto: Guliverimage

Mirra Andrejeva spet navdušuje na teniškem turnirju v Madridu in je z nedeljsko zmago postala šele druga igralka, ki ji je uspel velik podvig. Danes jo čaka že nov dvoboj.

Mirra Andrejeva je že lani kot 15-letnica prvič opozorila nase na močnem teniškem turnirju v Madridu, ko se je prebila v osmino finala. Lani je dobila posebno povabilo organizatorja in premagala dve igralki iz prve dvajseterice, nato pa je morala premoč priznati Belorusinji Arini Sabalenki, lanski zmagovalki tega turnirja.

Zelo dobro ji gre tudi letos, potem ko je dan pred svojim 17. letom premagala Marketo Vondroušovo, aktualno zmagovalko prestižnega Wimbledona.

S tem uspehom ji je uspel poseben podvig, potem ko je v tem stoletju postala šele druga igralka, ki je na pesku premagala igralko iz prve deseterice. Pred tem jo to uspelo Nicole Vaidišovi, ki je leta 2005 v Charlestonu premagala Anastazijo Miškovo.

Mirra Andrejeva je že lani prvič opozorila nase, danes pa je že 43. igralka sveta. | Foto: Guliverimage Mirra Andrejeva je že lani prvič opozorila nase, danes pa je že 43. igralka sveta. Foto: Guliverimage

Zaveda se, da mora sama nekaj narediti

Pred začetkom letošnjega turnirja je kljub svojim rosnim letom dejala, da se v zadnjem letu počuti bolj odraslo. "Počutim se bolj zrelo, čeprav ni velike razlike v mojih letih. Lani, ko sem igrala proti nasprotnicam, sem upala na čudež, da mi bodo v ključnih točkah, ko je pritisk, kaj podarili, ali pa se bo kaj zgodilo, da bom dobila dvoboj. Zdaj vem in sem prepričana, da ne bom zmagala v dvoboju, če ne bom sama kaj naredila," je razlagala novopečena 17-letnica.

Za preboj v četrtfinale ji bo stala nasproti 28-letna Italijanka Jasmine Paolini, ki se na tem turnirju še ni prebila tako visoko, a v letošnji sezoni kaže dobro formo. Igralki se do zdaj še nista pomerili.

Preberite še:

Holger Rune
Sportal Slovo Runeja od Madrida
Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal se je sporekel s sodnikom. In kaj je dosegel?
Stefanos Cicipas
Sportal Slovo Cicipasa v Madridu, prva nosilca zanesljiva
Ne spreglejte