Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2024,
12.03

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

Natisni članek

teniški globus Rafael Nadal

Nedelja, 28. 4. 2024, 12.03

2 tedna

Rafael Nadal se je sporekel s sodnikom. In kaj je dosegel?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15
Rafael Nadal | Rafael Nadal se je v soboto skregal s sodnikom. | Foto Guliverimage

Rafael Nadal se je v soboto skregal s sodnikom.

Foto: Guliverimage

Teniški igralec Rafael Nadal je v soboto na turnirju v Madridu pokazal, da se zna tudi on skregati s sodnikom. A na koncu tudi on ni nič dosegel. 

Rafael Nadal se je soboto sporekel s sodnikom. | Foto: Guliverimage Rafael Nadal se je soboto sporekel s sodnikom. Foto: Guliverimage

Zadnje dni so vse oči uprte v Rafaela Nadala, enega najboljših teniških igralcev vseh časov. Zdi se, da se Španec le vrača na star tirnice, potem ko je v drugem krogu po dveh nizih premagal neugodnega Avstralca Alexa  De Minaurja 7:6 (6), 6:3. V naslednjem krogu ga čaka Argentinec Pedro Cachin, trenutno 91. igralec sveta, s katerim se do zdaj še nista pomerila.

A pri Nadalovi zadnji zmagi ni šlo prav vse po načrtih. Že v prvem nizu se je, ko je povedel z 2:0, skregal z glavnim sodnikom. Po eni od točk, je Nadal obkrožil odtis žogice, ki je pristala zunaj igrišča. A ker ni zahteval preverbe, ampak samo obkrožil odtis žogice, sodnik ni želel pregledati odtisa žogice. To je 37-letnega Majorčana tako razjezilo, da je zahteval supervizorja, a tudi pri njem ni nič dosegel.

Rafael Nadal ostaja previden v napovedih. | Foto: Reuters Rafael Nadal ostaja previden v napovedih. Foto: Reuters Še vedno ostaja previden

Rafa je pred turnirjem v Madridu dvomil, ali bo lahko sploh igral na OP Francije, njegovem najljubšem turnirju za grand slam, kjer je zmagal že 14-krat. Kljub spodbudnemu začetku v Madridu Majorčan še vedo ostaja previden glede igranja v Parizu.

"Grem dan za dnem. Ne vem, na koliko turnirjih bom še lahko igral. Uživam v priložnosti, da lahko tukaj preživim še nekaj dni in igram pred množico. Igrati doma je nekaj posebnega, zato si bom vzel vsak trenutek in užival. Če bom imel možnost preživeti še en dan v Madridu, se mi bodo že uresničile sanje. Potem bomo videli. To je proces in telo mi bo sporočilo, katera je prava odločitev. Ko bo prišel pravi trenutek, bom verjetno vedel, kaj moram narediti," je na novinarski konferenci povedal kralj peska, kakor ga imenujejo zadnja leta.

Preberite še:

Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal bi si želel, da se sin ukvarja z nečim drugim #video
Ne spreglejte