Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 11. 2008,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Audi

Sreda, 19. 11. 2008, 8.32

8 let

Audi Q5

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Število kupcev karavanov in limuzin se manjša, vse večje potrebe pa se po drugi strani kažejo po manjših SUV-jih. Zato ima prav takšnega v svoji floti sedaj tudi audi.

Q7 minus pol metra je Q5

Novinec je od ogromnega Q7 krajši skoraj za pol metra in na 4,63 metra dolžine ponuja 540 litrov prtljažnega prostora, hkrati pa se lahko pohvali še z najboljšim količnikom zračnega upora v segmentu (Cx=0,33). Pri Audiju poudarjajo športnost in odlične vozne lastnosti na urejenih podlagah, vseeno pa naj se Q5 ne bi ustrašil terena.

Po pol metra globoki vodi ...

Štirikolesni pogon je serijski in stalni, zmore pa prenesti največ 77 odstotkov moči na zadnji kolesni par in ne več kot 40 na prednjega. Čeprav terenskega okolja prav pogosto ne bo videl, zmore Q5 premagati pol metra globoko vodno oviro, 25-stopinjski vstopni kot, od tal pa je ta SUV oddaljen dvajset centimetrov.

Premium cena in premium oprema

Oprema je seveda bogata že v osnovi, med spiskom doplačilne pa je vseeno kar precej "dobrot", ki pripomorejo k varnosti in udobju. Med terenskimi pritiklinami je to denimo nadzor spuščanja po klancu, hill holder, off road način vožnje (ESP se izklopi), na urejenih cestah pa bo razvajal aktivni tempomat ter sistema lane assist in side assist. Za udobje skrbi ogrevano ter hlajeno voznikovo držalo za pijačo, navigacijski sistem, 40 Gb velik disk, možnost glasovnega ukazovanja (ne v slovenskem jeziku) in tako naprej.

LED v kombinaciji s ksenonom

Prednji in zadnji žarometi vsebujejo tudi LED diode, a le v kombinaciji s ksenonskimi prednjimi žarometi. V osnovi bolj umirjen zunanji izgled postane s paketom S line bolj atraktiven, druga optična nadgradnja pa je paket offroad Audi exclusive, ki s plastičnimi in aluminijastimi dodatki naredi naredi avtomobil bolj terensko naravnan.

Ne spreglejte