Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 12. 2015,
5.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Hyundai Družinski Avtomoto

Četrtek, 3. 12. 2015, 5.31

8 let

Hyundai rahlo oplemenitil ix20 in i40, ki vsako leto prepričata okoli 400 Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pri Hyundaiu so hkrati pričeli s prodajo prenovljenega mini enoprostorca ix20 in predstavnika srednjega razreda i40 z elegantnim videzom in prestižno opremo.

Oba i-ja na bencin in nafto, 1,6-litrski in 2-litrski bencinar ter 1,7-litrski dizel pri i40

Malega enoprostorca poganjata dva bencinska motorja, manjšega prek 5-, večjega pa prek 6-stopenjskega, v obeh primerih ročnega menjalnika.

Tega lahko za doplačilo 1.430 evrov zamenja 6-stopenjska avtomatika.

Dizelska paleta vključuje dve delovni prostornini (1,4 in 1,6), pri čemer obe razvijata dve različni moči. Za preskok na večjo moč je v obeh primerih potrebno doplačati 460 evrov.

K vsem štirim dizelskim motorjem spadajo 6-stopenjski ročni menjalniki.

Preskok iz 1.6 GDI na 2.0 GDI stane 2.500 evrov, če kupec namesto 6-stopenjskega ročnega menjalnika izbere 6-stopenjskega samodejnega pa še dodatnih 1.200 evrov.

Dizelski 1.7 CRDi zmore 85 kilovatov oziroma 104 z doplačilom 700 evrov.

K temu je mogoče izbrati tudi 7-stopenjski menjalnik z dvema sklopkama za dodatnih 1.900 evrov.

Že osnovna oprema v ix20 je obsežna

Poleg samoumevne napihljive pasivne varnosti in aktivno-varnostnih elementov, ki danes nikjer ne manjkajo, samo omenimo nekaj elementov osnovne opreme life:

klima, hlajen predal, po višini in osi nastavljiv volan, po višini nastavljiv voznikov sedež, vzdolžno in po naklonu nastavljivi sedeži zadaj.

In to še ni vse, zraven spadajo še radio CD in mp3 z vsemi priključki in upravljanjem na volanu, povezava Bluetooth, električni pomik stekel spredaj, daljinsko odklepanje, zaklepanje, potovalni računalnik, meglenke, električno pomični in ogrevani ogledali, zadnji spojler, sistem samodejnega ugašanja motorja …

Tudi pri i40 je najdaljši seznam pri osnovni opremi

Vstopna oprema comfort ponuja glede varnosti, udobja in zunanjosti daljši seznam kot vse naslednje tri stopnje skupaj.

Poleg elementov, ki smo jih našteli pri ix20 dodajmo autohold s pomočjo pri speljevanju v klanec, tempomat, usnjen volan, LCD zaslon med merilniki, električni in varnostni pomik vseh stekel, električno nastavljiv ledveni del voznikovega sedeža, naslona za roke spredaj in zadaj, dnevne LED luči, samodejno prižiganje luči, pri različici wagon (1.000 evrov dražja od limuzine) rolo in zaščitna mreža v prtljažnem prostoru in strešni letvi.

Prestiž naredi zadnja stopnja

Oprema impression je 7.500 evrov dražja od osnovne in seveda nadgrajuje tudi stopnji style ter premium.

Izpostavljamo 18-palčna lita platišča, samodejno delovanje bi-ksenonskih žarometov, LED meglenke, senzor za dež, ogrevanje brisalcev, električno poklopljivi ogledali, aluminijaste stopalke, supervision merilniki z LCD zaslonom, navigacijski sistem z zaslonom na dotik, solarno ostrešje, aktivno pomoč pri parkiranju, usnjene sedeže, električno nastavljiva sprednja sedeža z ogrevanjem in prezračevanjem, prepoznavanje prometnih znakov, pametni ključ z gumbom za zagon motorja, pametna prtljažna vrata, prečna držala v prtljažniku z vzdolžnimi vodili …

Tristo vozil ix20 in sto i40

Prodajni načrti, ki temeljijo na dosedanjih številkah, napovedujejo, da se bo v letu 2016 približno 300 kupcev odločilo za enoprostornega ix20.

Glede i40 bi bili pri uvozniku zadovoljni s prodajo od 80 do 100 vozil, pri čemer bo velika večina nedvomno izbrala različico wagon.

Vozil z različnimi motorji in opremo je dovolj na zalogi, samo pri posebnih željah glede kombinacij posameznih elementov opreme se rok dobave lahko podaljša na štiri mesece.

Ne spreglejte