Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2009,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Audi

Četrtek, 24. 9. 2009, 11.57

8 let

Audi A5 sportback 2,0 TDI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
A5 sportback je namenjen tistim kupcem, ki bi se že prej odločili za audija, pa se niso prav zaradi števila vrat. Samo štirivratni limuzinski A4 jih ni pritegnil, še manj pa dvovratni kupe audi A5.


Četvero vrat za štiri potnike

Pravijo, da so avtomobilskega novinarja miže posadili za volan sportbacka, pa naj potem ugane, v katerem audiju sedi. Kot iz topa je ustrelil, da to ne bo eden od kabrioletov, nato pa se je malo zamislil. Šalo na stran, ampak audiji so si zadnje čase v svojih notranjostih res precej podobni. Glede na dvovratno A-petico vstopata voznik in sopotnik spredaj v sportbacka skozi nekoliko manj odmerjena vrata, več prostora pa je za potnika zadaj. Ja, potnika, saj je tudi sportback registriran za štiri osebe.

Malo večji prtljažnik

Tistih osem centimetrov, za kolikor sportback dolžinsko presega osnovno petico, se ne pozna samo v potniškem delu. Prtljažnik, ki sicer razredno ni največji, se je s 480 litri (enako kot pri A4 ) napihnil za 25 litrov, je pa sedaj mnogo bolj uporaben. Široka peta vrata so vse kaj drugega kot pa "limuzinski" pokrov prtljažnika v kupeju .

Zmogljiv in varčen motor

To potrjujejo podatki o največji hitrosti, pospeševanju in o tem, kako nizka je lahko poraba. Vse tisto, kar je tu vmes, se pokaže na našem testnem krogu. Med priganjanjem ga nismo spravili čez osem litrov na sto, brez oviranja prometa pa se da sto kilometrov prevoziti le s petimi litri. Med umirjeno vožnjo smo upoštevali indikator prestavljanja, ki že malo pod 1600 vrtljaji predlaga eno prestavo višje. Tako smo se lahko že pri hitrosti 74 km/h po števcu vozili v šesti prestavi. Aja, če smo kdaj prej pozabili, naj pohvalimo enostavno delovanje tempomata, ki ostaja v funkciji tudi med prestavljanjem gor ali dol.

38 tisoč in dodatna oprema

Testni različici s 125-kilovatnim dizelskim motorjem pravzaprav lahko rečemo vstopni model, saj je 103-kilovatni ta hip na voljo le s samodejnim multitronicom in zato cenovno seže malo višje. Tudi bencinska ponudba se cenovno pričenja višje, kar sicer ni običajno. Od marca naprej pa bo bencinska različica 1,8 TFSI (118 kW) najcenejši A5 sportback na slovenskem trgu.

Ne spreglejte