Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
25. 1. 2012,
19.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 25. 1. 2012, 19.35

8 let

Stoner: Naslov s Hondo je medijem odprl oči

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aktualni MotoGP prvak Casey Stoner je zatrdil, da so mu mediji začeli priznavati šampionski status šele, ko je lani osvojil naslov svetovnega prvaka s Hondo.

Avstralski dirkač je svoj prvi naslov prvaka v kraljevskem razredu dosegel že leta 2007 s tovarniškim Ducatijem in s tem istim motociklom sledeče tri sezone še naprej zmagoval na dirkah. A namesto, da bi od medijev dobival pohvale za svoje dosežke, je bil bolj kot ne deležen nezaupanja. Vse se je čez noč spremenilo, ko je s tovarniško Hondo v lanski sezoni postregel z neverjetno dominacijo -10 zmag, 16 stopničk in 12 'pole positionov' - in drugim naslovom prvaka.

''Vse se je zelo hitro spremenilo. V prejšnjih letih nisem bil deležen nič drugega kot nezaupanja medijev in zelo malo pozornosti za vse, kar sem počel in za napore, ki sem jih vlagal. A potem sva z Valentinom zamenjala motocikla: on je vzel tistega, s katerim sem sam dirkal štiri leta, jaz pa sem vzel motor mojih sanj, da pokažem, česa sem sposoben. Ta sprememba situacije mi je omogočila, da so lahko vsi dojeli, da bi se lahko za naslov prvaka boril tudi v prejšnjih sezonah in da bi lahko osvojil še najmanj en naslov,'' je za Motosprint povedal Casey Stoner.

Hondinega tovarniškega dirkača pa je zbodla tudi Rossijeva izjava, da je Honda v lanski sezoni operirala z velikim proračunom: ''Valentino govori in dela vse, da bi omalovaževal vse, kar sem naredil jaz, moja ekipa in Honda v lanski sezoni. Ni res, da je Honda porabila toliko denarja, ker to ni firma neumnih ljudi. Nesmiselno bi bilo vlagati v 800-kubični motor tik pred njegovo upokojitvijo, medtem ko je že razvijala novo 1000-kubično 'mašino'. Dejstvo pa je tudi, da se Honda v prvenstvu 2011 ni veliko ukvarjala s svojim motociklom. Dokaz za to se skriva v tem, da Honda ni bila veliko drugačna kot tista iz leta 2010, izjema je bil le menjalnik. Pa še to: moj motor je praktično ostal skozi celotno sezono enak. Resnica je takšna: Honda je imela dober motor že pred mojim prihodom. Potrebovala je le novo moč, ki bi prišla od zunaj, svežo moč, ki bi naredila razliko in se ne bi ustrašila svoje vloge.''

Ne spreglejte