Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 9. 2014,
12.53

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gordana Stojiljković Elvis Đogić

Petek, 5. 9. 2014, 12.53

4 leta, 9 mesecev

Brata, ki naj bi domnevno morila v Šipca baru na Brezovici, prvič na sodišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predobravnavni narok zoper brata, obtožena umora, so na okrožnem sodišču v Ljubljani preložili.

Pred polno sodno dvorano, v kateri so se zbrali svojci in prijatelji tako umorjenega 28-letnega Matica Brajiča kot domnevnih storilcev bratov Elvisa in Elvirja Đogić, bi se moral odviti predobravnavni narok.

A se to ni zgodilo. Zagovornik obdolženega 21-letnega Elvisa je šele včeraj dobil podpisano pooblastilo za zastopanje, zato je sodnika Gorazda Fabijančiča prosil za dodaten čas, da se lahko seznani s sodnim spisom. Ta je prošnji ugodil, a ker gre za priporno, torej nujno zadevo, je naslednji predobravnavni narok razpisal za drugi teden, na 12. septembra.

V spremstvu pravosodnih policistov in sklonjene glave sta prišla 19-letni Elvir, ki ga zastopa odvetnik Boštjan Penko, in 21-letni Elvis. Obtožnica, ki je še nismo slišali, naj bi mlajšemu očitala umor, starejšemu pa pomoč pri tem kaznivem dejanju, za kar je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.

Po pretepu se je v lokal vrnil z nožem Povod za pripor in obtožnico je prepir, ki se je zgodil 3. maja letos v lokalu Šipca bar na Brezovici. Okoli 22. ure naj bi se v lokalu najprej sprla, nato pa še stepla 28-letni Matic Brajič in 19-letni Elvir. Po poročanju medijev naj bi po incidentu Elvir lokal zapustil, žrtev pa naj bi v lokalu še ostala. Kakšno uro pozneje naj bi se Elvir vrnil v lokal, tokrat v spremstvu brata in še treh oseb. Takoj ko je vstopil, naj bi napadel Brajiča in ga pri tem večkrat zabodel z nožem.

Preostali naj bi medtem ustrahovali druge goste lokala in jih tudi pretepali. Brajiču naj bi medtem uspelo priti iz lokala, a je zunaj hudo ranjen obležal, medtem ko naj bi napadalci s kraja dogodka pobegnili. A ne za dolgo, saj so jih policisti okoli polnoči izsledili in jim odvzeli prostost. Na kraju dogodka so našli in zasegli tudi nož.

Brajiča so z reševalnim avtomobilom takoj odpeljali v ljubljanski klinični center, a so bili zdravniki nemočni. Dan pozneje je namreč poškodbam podlegel.

Ne spreglejte