Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 8. 2014,
11.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 29. 8. 2014, 11.38

8 let

Najboljše poučne aplikacije za otroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najmlajši lahko čas, ki ga preživijo s pametnim telefonom ali tablico, zapravijo precej bolje kot z brezciljnim udarjanjem po zaslonu - s poučnimi aplikacijami. Izbrskali smo nekaj najboljših.

iSEQUENCES iSEQUENCES ni vsakdanja izobraževalna aplikacija, saj najmlajših ne straši z matematiko ali tujimi jeziki, temveč jim na zabaven način predstavi vsakodnevne situacije (vožnjo z avtobusom, nakupovanje), skrb za higieno (umivanje zob in rok), zabavne dejavnosti (napihovanje balonov, obisk kina) in izražanje čustev. Čeprav je namenjena vsem predšolskim otrokom, se lahko od iSEQUENCES posebej veliko naučijo predvsem otroci s posebnimi potrebami in avtizmom. (Fundacion Planeta Imaginario, Android in iOS)

Math for Kids Matematika za otroke (Math for Kids) s preprostim in prijetnim grafičnim vmesnikom razloži osnovne matematične operacije ter mladega uporabnika nauči štetja, seštevanja, odštevanja in množenja (poštevanke) do števila 100. (360 Sages, Android)

Plants by Tinybop Aplikacija Rastline (Plants) otroka pošlje raziskovat naravo. Sprehodi se skozi gozdove, travnate poljane, savane, tundro, trope in puščave, pri čemer sreča številne animirane živali, spozna različne vrste dreves in opazuje spreminjanje letnih časov in njihov vpliv na različne biome. (Tinybop, iOS)

Moose Math Štetja, seštevanje, odštevanje, osnovne dolžinske mere in geometrijo aplikacija Moose Math za iOS predstavi s petimi poučnimi, a zabavnimi mini igrami – mešanjem sadnih sokov s štetjem sestavin, barvanjem domačih živali, tombolo z račkami, iskanjem parov in povezovanjem točk. Moose Math so uporabniki Applovih naprav izbrali za eno najboljših didaktičnih aplikacij na servisu App Store. (Duck Duck Moose, iOS)

Ježkove dogodivščine Ježkove dogodivščine je ena najboljših poučnih aplikacij v slovenskem jeziku. Otrokom med tretjim in šestim letom starosti ponuja res ogromno raznolike vsebine, ki je zapakirana v zgodbo o ježku in njegovih gozdnih prijateljih. V petih poglavjih in petnajstih igrah s štirimi težavnostnimi stopnjami otroci med drugim rešujejo sudoku z geometrijskimi oblikami, razvrščajo predmete, iščejo manjkajoče dele slik in razlike med podobami ter sestavljajo osnovna zaporedja. (Hedgehog Academy, Android, iOS)

Bugs and Buttons Z Žuželkami in gumbi se otroci učijo uporabo finih motoričnih sposobnosti in malce naprednejšega štetja, prepoznavajo vzorce in zaporedja ter v skupine razvrščajo točno določene oblike. Kot pove že ime, v aplikaciji kar mrgoli kobilic, čebel, metuljev, ščurkov in gumbov, ki jih je treba v številnih izzivih loviti, usmerjati, sortirati, se jim izogibati in jih pakirati v ustrezne zaboje. (Little Bit Studio, iOS)

LEGO Movie Experience Na nedavni celovečerni uspešnici LEGO film zasnovana aplikacija omogoča ustvarjanje preprostih animiranih posnetkov z možički LEGO, ki jim je mogoče dodajati zvočne učinke, glasbeno podlago, gibljiva ozadja in oblačke z besedilom. Čeprav je v angleščini, je uporabniški vmesnik dovolj preprost, da nepoznavanje jezika ne bo oviralo zabave. (Warner Bros./LEGO, Android in iOS)

Jezikovne aplikacije Fun Easy Learn Aplikacije razvijalca Fun Easy Learn se učenja jezikov lotijo na izredno preprost način, ki ga je populariziral večkrat nagrajen računalniški program Rosetta Stone – s slikami. Vse so v celoti prevedene v slovenščino, omogočajo pa širjenje besedišča v kar 50 tujih jezikih, med katerimi so seveda standardne angleščina, nemščina in francoščina, pa tudi nekaj eksotike, kot so hebrejski, indijski in vietnamski jezik. (Fun Easy Learn, Android)

Crayon Physics Deluxe Voščena fizika sicer ni namenjena predvsem otrokom, saj gre za polnopravno igro razvijalca Petra Purha, ki je z njo celo zmagal na mednarodnem Festivalu neodvisnih iger leta 2008. Premisa je preprosta – na vsaki stopnji je treba žogico z risanjem predmetov, vzvodov, mostov in kljuk spraviti do zvezdice. Najmlajši bodo z začetnimi stopnjami najbrž opravili z lahkoto, nato pa na pomoč poklicali starše, saj igra postane precej pasja. (Petri Purho, Android in iOS)

Ne spreglejte