Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2023,
18.32

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,07

93

Natisni članek

FURS zaseg avtomobil Rok Snežič

Petek, 24. 2. 2023, 18.32

1 leto, 2 meseca

Furs Snežiču zasegel prestižnega jeklenega konjička

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,07

93

Rok Snežič | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Uslužbenci Finančne uprave so davčnemu svetovalcu Roku Snežiču v središču Maribora zasegli prestižnega jeklenega konjička. Gre za znamenitega maseratija z bosanskimi registrskimi tablicami, ki je bil v lasti njegove žene, poroča Svet na Kanalu A. Snežič je sicer pred avtomobilom poziral še v ponedeljek, ko ga je obiskal novinar Kanala A. 

Finančna uprava bo Snežičev avtomobil zadržala, dokler Snežič in njegova žena ne pojasnita, zakaj ima avto registrske tablice države zunaj carinskega območja, Bosne in Hercegovine. Če se vozilo s takimi tablicami v Sloveniji uporablja dlje kot 185 dni, se mora plačati uvozna carina. 

Snežičevo ženo so ustavili uslužbenci Fursa, a ker pri sebi ni imela vseh ustreznih dokumentov o vozilu, so ji ga na kraju zasegli. Snežič je ob priložnosti poudaril, da sam nima več davčnega dolga in da je vse zastaralo decembra, so ga navedli na portalu.

Kaj pravijo na Fursu? 

Na Fursu so pojasnili, da lahko oseba avtomobil, registriran v tretji državi, začasno uvozi, torej deklarira za postopek začasnega uvoza s popolno oprostitvijo uvoznih dajatev. To lahko stori pod pogojem, da je avtomobil registriran izven carinskega območja EU na ime osebe s sedežem zunaj tega območja ter pogojem, da vozilo uporablja oseba s sedežem izven carinskega območja EU. Če gre za fizično osebo, se kot sedež šteje njeno običajno prebivališče. To je kraj, kjer oseba dejansko prebiva najmanj 185 dni v koledarskem letu zaradi osebnih ali poslovnih vezi.

V primeru, da bo Furs v kontroli ugotovil, da z avtomobilom s tujo tablico upravlja oseba, ki ima običajno prebivališče kjer koli v EU, pogoj za popolno oprostitev ni izpolnjen, kar pomeni nastanek carinskega dolga, so pojasnili. Finančna uprava bo do ugotovitev dejanskega stanja blago hranila pod carinskim nadzorom.

Rok Snežič, davki
Novice Mesec ni prevzel obtožnice, predobravnavni narok v tožbi Snežiča preložili
Rok Snežič
Novice Zakaj odpreti podjetje v BIH?
Rok Snežič
Novice Snežič ni prevzel vabila na obravnavo
Rok Snežič, davki
Novice Začelo se je sojenje v tožbi Roka Snežiča zoper novinarje portala Necenzurirano
Ne spreglejte