Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 6. 2014,
16.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

1

Natisni članek

NSi Matej Tonin volitve

Torek, 24. 6. 2014, 16.45

8 let

NSi načrtuje 40.000 novih delovnih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

1

V NSi so si zastavili za cilj, zagotoviti 40.000 novih delovnih mest, s čimer bi nadoknadili dve tretjini delovnih mest, ki so bila izgubljena v obdobju od leta 2008.

Do njih naj bi prišli z novimi investicijami in večjo domačo potrošnjo, je pojasnil poslanec NSi Matej Tonin. Do novih investicij bi lahko prišli preko hitrejšega črpanja evropskih sredstev, s poenostavitvijo postopkov in odprtjem gospodarstva, je predlagal Tonin. "Slednjemu se v Sloveniji zelo nepopularno reče privatizacija, a mi v NSi jo razumemo kot iskanje odgovornih lastnikov za podjetja," je dejal.

"Država nima denarja" Kot je pojasnil, se s pridobitvijo resnega strateškega partnerja lahko v podjetju sproži proces investicij ter ustvarjanje novih delovnih mest in tudi ohranjanje obstoječih. Velikih državnih investicij namreč ne bo, saj država nima denarja. Preostane nam le, da čim bolj pospešimo črpanje evropskih sredstev, je dejal.

Pojasnil je tudi, kako bi v NSi spodbudili domačo potrošnjo. To je možno le z znižanjem davčne obremenitve, je dejal in dodal, da na ta način ostane ljudem več denarja za trošenje. "Z nižjim davčnim bremenom je mogoče ustvariti več delovnih mest," je prepričan Tonin, ki je še poudaril, da tako kot vsak zaposleni pomeni dvakratno korist za državo, velja tudi obratno - vsak brezposelni je dvakratna škoda za državo.

Tonin: Milijardo bi bilo mogoče nadoknaditi Če bi vsakemu v denarnici ostalo 100 evrov več denarja, bi državi povzročili za blizu eno milijardo evrov primanjkljaja, je priznal. Vendar pa je ta izpad mogoče nadoknaditi, in sicer bi z omenjenimi novimi delovnimi mesti in z doslednejšim pobiranjem davkov lahko dobili po dodatnih 150 milijonov evrov, 300 milijonov evrov bi prinesla povečana domača potrošnja, 400 milijonov evrov pa prenovljeni zakon za uravnoteženje javnih financ.

"Ne govorim o znižanju plač v javnem sektorju, pač pa o drugačni organizaciji javnega sektorja, drugačnem sistemu javnega naročanja, manj korupcije, ...," je naštel Tonin.

Ne spreglejte