Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 6. 2023,
10.05

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,12

Natisni članek

hotel Pakistan Bangladeš umor otok Grčija

Torek, 20. 6. 2023, 10.05

11 mesecev

Grozovit zločin na grškem otoku Kos pretresa Evropo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,12

Truplo pogrešane Poljakinje Anastasie-Patricie Rubinske, ki so jo na grškem otoku Kos zadnjič videli 12. junija, so našli golo v vreči za smeti, prekrito z vejami pod drevesom, kakšen kilometer od prebivališča 32-letnega Bangladeševca, ki je osumljen umora 27-letnice. Poljski premier je že napovedal, da bo vlada zahtevala izročitev osumljenca, da mu bodo sodili pred poljskim sodiščem, kjer bo dobil najvišjo mogočo kazen. 

27-letna Anastasia-Patricia Rubinska je na Kosu živela že en mesec in delala v restavraciji hotela s petimi zvezdicami, v katerem je bil zaposlen tudi njen 28-letni fant, prav tako Poljak. 12. junija se je odpravila na zabavo, kasneje pa poklicala svojega fanta, da je popila preveč in da se bo k njemu pripeljala z motorjem. Takrat je tudi zadnjič govorila s fantom, kar potrjujejo nadzorne kamere v hotelu. Ker je ni bilo, je fant prijavil njeno izginotje.

Zadnjič naj bi jo tisti večer videli okoli 23. ure. "Najverjetneje se je na motor usedla z moškim iz Bangladeša, ki naj bi jo le peljal do njenega fanta," so dejale priče po njenem izginotju. Zadnjič so jo videli pred minimarketom v regiji Marmari. 

DNK, odkrit v hiši, se ujema z žrtvijo

Truplo Rubinske so šest dni kasneje, v nedeljo, našli pod drevesom na območju mokrišč Alykes Tigaki, v bližini doma 32-letnega Bangladeševca, ki so ga dan pred tem pridržali zaradi suma ugrabitve, je še poročal Mirror. Truplo naj bi bilo po navedbah policijskega poročila pokrito z vejami, polovica zavita v črno vrečo, druga polovica je bila zunaj.

V hiši osumljenca so policisti našli dva noža, rumen pulover z madeži in svetlimi lasmi ter letalsko vozovnico za Italijo, kupljeno po Anastasijinem izginotju. DNK, najden v prostoru, se je ujemal z žrtvijo. Tudi preiskava njenega mobilnega telefona je pokazala drugo lokacijo, kjer se je dogovorila za srečanje s partnerjem.  

"Lokacija trupla je približno kilometer od hiše, kjer je živel 32-letni osumljenec. V zadnjih nekaj urah so oblasti svojo preiskavo osredotočile na zapuščeno območje, ki je v bližini doma aretiranega bangladeškega državljana. Preiskali so tudi vodnjake v okolici," so po navedbah lokalnega medija Proto Thelma še navedli v policijskem poročilu. Po prvih ugotovitvah naj bi bil vzrok smrti zadavljenje. 

Najprej pridržali pet moških 

Sprva so zaradi umora pridržali pet moških, med njimi tudi Bangladeševca v priporu. Vsi so priznali, da so Rubinsko srečali pred minimarketom. Trdili so, da je bila vinjena, in ji ponudili, da jo odpeljejo k njej domov. Štiri moške, iz Bangladeša in Pakistana, so po zaslišanju izpustili.

Moški iz Bangladeša je kasneje priznal, da je imel spolne odnose z žrtvijo v svojem domu in da je njeno truplo kasneje odvrgel. Kot je poročal CNN, naj bi policija preučevala tudi možnost, da jo je 32-letni osumljenec k sebi domov zvabil z obljubo, da ji bo dal marihuano, ki naj bi si jo želela. 

Oster odziv poljske vlade 

"Storilec mora nositi zelo hude posledice," se je po dogodku odzval poljski premier Mateusz Morawiecki, ki je že napovedal, da bo vlada od Grčije zahtevala izročitev osumljenca in da mu bodo sodili pred poljskim sodiščem, kjer bo dobil najvišjo mogočo kazen.

 
Ivan Rajević sojenje
Novice Za poskus umora nekdanje partnerice obsojen na 17 let zaporne kazni
Policija Anglija
Novice Grozljivka v Angliji: umorjena 19-letna študenta in moški v petdesetih letih #video
Napad v Franciji
Novice Napadalec, ki je z nožem zabodel šest ljudi, obtožen poskusa umora
Sebastien Abramov, sodišče, 05062023
Novice Neprepoznavni Abramov zahteva novega zagovornika #foto
Policija, Severna Irska
Novice Sedmerica moških obtožena poskusa umora policista

Ne spreglejte