Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2023,
8.57

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

Večerja za 5: Na deželi Planet TV

Ponedeljek, 23. 10. 2023, 8.57

6 mesecev, 3 tedne

Tokrat bo Večerja za 5: Na deželi obiskala okolico Trebnjega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

V novem tednu zabavne oddaje Večerja za 5: Na deželi bomo obiskali okolico Trebnjega. Spoznajte udeležence šova, ki bodo v tem tednu s svojimi kulinaričnimi spretnostmi in gostoljubjem poskušali navdušiti drug drugega.

 Tina  Večerja za 5: Na deželi | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Tina Sinjur prihaja iz Dolenje vasi pri Temenici. Stara je 31 let. Po poklicu je kemijski tehnik. Je mamica treh majhnih fantkov. Prosti čas rada preživi na vrtu, rada kuha. Po službi se odpravi k mažoretkam – s tem se ukvarja že od otroštva, ko je veliko tekmovala in nastopala.

Danes je vaditeljica, kar so bile njene sanje. Ko ima trenutek samo zase, v roke z veseljem vzame kakšno dobro knjigo o duhovnosti ali naredi kakšno dobro vajo pilatesa. Zanimanje za duhovnost se je pojavilo po rojstvu njenega najstarejšega sina. Veliko časa ji seveda vzamejo njeni trije otroci, radi berejo, se igrajo in se crkljajo. Najraje pripravlja sladice, rada peče torte in dela moderne sladice. Sestavine za kuho pa nabere na domačem vrtu ali jih kupi pri lokalnem kmetu in na tržnici.

Tadej

Večerja za 5: Na deželi | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Tadej Rakar je 32-letni gostinski tehnik. Veseli ga delo z ljudmi, rad se z njimi pogovarja, rad jim ustreže. Veliko veselja mu v življenju prinesejo, hribi, narava, njiva – v vsem tem se sprosti, uživa, se umiri. Ljubezen do kuhanja goji že od mladih nog. Že v otroštvu sta z očetom ob nedeljah kuhala juho. Že zgodaj je vedel, da se bo vpisal na gostinsko šolo.

Tatjana

Večerja za 5: Na deželi | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Tatjana Strmole je stara 51 let, po poklicu je prodajalka. Prihaja iz vasice Žubina. Največ časa ji zadnje čase vzame prav služba, ker dela v Ljubljani in je vožnja do tja in nazaj kar zamudna. Tatjana rada in veliko peče sladice, uživa tudi na svojem vrtu. Na vrtu ji pomaga tudi mama, od nje se uči gojenja rastlin. Kuhati je začela šele v zadnjem času, sladice pa peče zadnja štiri leta, ker so jo k temu spodbudili prijatelji. Kar zadeva peko sladic, si želi nadgraditi znanje, na tem področju ima še kar nekaj načrtov. Tatjana pravi, da leta očitno niso pomembna, saj se ji največ dogaja prav po 50. letu.

Vojko

Večerja za 5: Na deželi | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Vojko Žefran je upokojeni mesar, prihaja iz Velikega Gabra. Star je 72 let. Z vinogradništvom se ukvarja že 25 let. Je tudi lovec. Zase pravi, da ga imajo drugi za družabnega človeka. Rad je v družbi, po naravi je veseljak, rad poje in pleše. Igra tudi harmoniko. Najpomembnejše stvari v življenju so zanj: razumevanje v zakonu, da so otroci pravilno vzgojeni, zdravje in krog prijateljev.

Daniel

Večerja za 5: Na deželi | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Danijel Barle je upokojeni učitelj. Star je 69 let, doma iz Velike Loke. Z eno besedo se opiše kot veseljaka in tipičnega ovna. V družbi vedno izstopa in je glavni, če se le da. Največ časa porabi za pripravo raznoraznih prireditev v kulturnem društvu, ples v folklorni skupini, pohodništvo, nastopa pa tudi v gledališki skupini in tudi režira. Veliko vlogo ima tudi pri pripravi pustne prireditve v kraju. Najraje kuha jedi na žlico kot so bograč, jota in druge znane slovenske enostavne, preproste, dobre jedi.

Kulinarična dogodivščina Večerja za 5: Na deželi se v tem tednu seli v okolico Trebnjega. Oddaja je na sporedu od ponedeljka do petka ob 21. uri. Ne zamudite! Od ponedeljka do srede ob 20. uri pa na Planetu ne zamudite zabavnega kviza Kolo sreče s Klemnom Bučanom in Natašo Nanevo.

Večerja za 5: Na deželi
Planet TV Udeleženka šova pokazala, kako lahko belokoranjsko pogačo pripravite doma #video
Večerja za 5: Na deželi
Planet TV Na dan snemanja je udeleženca šova odpeljal rešilec #video
Planet TV
Planet TV Jure Godler je na knjižne police poslal nov vohunski roman
 
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.  
Ne spreglejte