Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2015,
21.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 24. 9. 2015, 21.21

6 let, 7 mesecev

Za terapije deklice Brine ste zbrali zajeten kupček pomoči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Članek o deklici s cerebralno paralizo, Brini Slivniker, je razprl denarnice bralcev Planet Siol.net. Družina se vam za finančni prispevek, prijazne besede in skrb najlepše zahvaljuje.

V začetku septembra smo v rubriki Siolov žarek objavili članek o štiriletni deklici Brini Slivniker iz Medvod, ki se je rodila (deset tednov pred rokom s kopico zapletov) s cerebralno paralizo, in vas pozvali k pomoči.

Brina namreč zaradi prizadetosti leve strani telesa potrebuje nenehne terapije, kar stane, Brinini starši – mama je brezposelna, oče se ukvarja z mizarstvom – pa tega finančnega bremena ne zmorejo.

Dragocenih 2.038 evrov vaše pomoči

Deklici na teden pripadata le dve uri pomoči pri razvoju, ura nevrofizioterapije in ura delovne terapije, vse preostalo je naloženo na samoplačniška ramena. Brez terapij pa ni napredka, ugotavlja Brinina mami Špela, ki je ob novici, da ste za terapije njene hčerke zbrali kar 2.038 evrov, ostala brez besed.

"Kar sesti bom morala," je bila povsem šokirana, ko smo ji sporočili veselo novico. Vse skupaj jo je res presenetilo. To je ogromno, še posebej glede na to, kaj se dogaja po svetu, je dejala. V mislih je imela predvsem begunsko problematiko in druge primere, ki prav tako zahtevajo finančno pozornost Slovencev.

V zvezi z Brino so se nam oglasila tudi dekleta iz društva Sladki nasmehi, ki bodo Brini brezplačno spekla torto za rojstni dan. Tudi o tem bomo v Dobri vesti še poročali.

Po dolgih letih znova v stikih

Brinini mami je poleg denarne pomoči, ki so jo dobili prek računa Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, veliko pomenilo tudi to, da so se ji ob objavili članka na Planet Siol.net oglasili številni prijatelji in sošolci, s katerimi je v zadnjih letih izgubila stike.

Skok na morje in v Kranjsko Goro

Tudi morje so letos okusili, je veselo pripovedovala Špela. Čeprav le en konec tedna, a je tudi to bolje kot nič. Čaka jih še en terapevtsko-počitniški konec tedna, tokrat v Kranjski Gori, kamor jih je povabila Zveza prijateljev mladine Slovenije, in kjer bo Brina deležna terapij, starši pa menjave okolja in nekaj minut zase.

Počasi na noge

Brini, ki se počasi začenja postavljati na noge, še vedno lahko pomagate pri financiranju terapij. Ura nevrofizioterapije namreč stane od 35 do 50 evrov, ura hipoterapije med 40 in 50 evri), za uro plavanje po halliwicku pa je treba odšteti deset evrov.

Ne spreglejte