Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
19. 10. 2012,
10.44

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

reli WRC reli Sardinija Citroën Ford Sebastien Loeb

Petek, 19. 10. 2012, 10.44

1 leto, 10 mesecev

Po Loebu odstopila še Latvala in Solberg, vodi Hirvonen

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po sedmih brzincih relija Sardinija je Mikko Hirvonen v varnem vodstvu - minuto pred Jevgenijem Novikovim. Sebastien Loeb, Jari Latvala in Petter Solberg so imeli vsi velike težave.

Sebastian Loeb (Citroën) je drugi dan relija Sardinija začel dobro sekundo pred ekipnim kolegom Mikkom Hirvonenom, a že po petih kilometrih prve hitrostne preizkušnje Monte Lerno odpeljal s proge. Zaradi polomljenega krmilnega sistema je petkov dan za Francoza končan. "Na zunanjem delu zavoja sem zadel v skale. Takoj sem začutil, da je krmilni sistem poškodovan. Sicer sem poskušal nadaljevati, a sem bil prisiljen ustaviti," je pojasnil Loeb, ki je na prejšnjem reliju še devetič postal svetovni prvak.

Tako je prvi od šestih petkovih brzincev pripadel Hirvonenu, ki je v skupnem seštevku povedel dobrih 15 sekund pred Pettrom Solbergom (Ford). Ob odstopu Loeba ima Hirvonen idealno priložnost za svojo prvo zmago s Citroënom. Mads Östberg in Jari-Matti Latvala (oba Ford) sta napredovala dopoldne na tretje in četrto mesto, saj je imel težave tudi v četrtek tretjeuvrščeni Thierry Neuville (Citroën). Ta se je v nesreči prevračal, izgubil šest minut in si obenem še poškodoval roko.

In ostal je le še Hirvonen

Ko je popoldne odstopil še Latvala (v nesreči je poškodoval radiator), sta v igri za zmago ostala le še Hirvonen in Solberg. Po peti hitrostni preizkušnji je bila razlika med njima dobrih 25 sekund. Na tretjem mestu je bil Östberg, a zaradi težav s pnevmatikami le še pet sekund pred Jevgenijem Novikovim (Ford). Na sedmo in osmo mesto sta se prebila dirkača s Škodo razreda S2000, Sebastien Ogier in Andrean Mikkelsen. Njun zaostanek (dobre tri sekunde oziroma slabe štiri) je za toliko šibkejši dirkalnik impresiven in predvsem posledica boljšega "obanašanja" pnevmatik na S2000.

Težav za favorite pa še kar ni bilo konec. Na sedmem brzincu je krmilni sistem polomil še Solberg, minuto in pol pa je izgubil Östberg. Tako je prvi Hirvonenov zasledovalec postal Novikov, pred Östberga pa se je na tretje mesto prebil Ott Tänak (Ford).

Ne spreglejte