Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 12. 2022,
14.50

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

gimnastika Edvard Kolar Farid Gajibov

Nedelja, 4. 12. 2022, 14.50

1 leto, 5 mesecev

Volilna skupščina evropske gimnastike (UEG)

Gajibovu nov predsedniški mandat, Kolar med trojico podpredsednikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Edvard Kolar | Slovenski funkcionar Edvard Kolar bo delo naslednja tri leta nadaljeval kot eden od treh podpredsednikov zveze. | Foto STA

Slovenski funkcionar Edvard Kolar bo delo naslednja tri leta nadaljeval kot eden od treh podpredsednikov zveze.

Foto: STA

Azerbajdžanec Farid Gajibov je na volilni skupščini Evropske gimnastike (UEG) v Albufeiri dobil nov predsedniški mandat. Zanj je glasovalo 44 članic krovne evropske zveze. Slovenski funkcionar Edvard Kolar pa bo delo naslednja tri leta nadaljeval kot eden od treh podpredsednikov zveze.

Gajibov, ki se je na čelo UEG prvič povzpel leta 2017 na kongresu v Splitu, ko je v boju za predsedniški stolček premagal prav slovenskega športnega delavca Kolarja, je takrat postal peti predsednik evropske zveze. Po kongresu na Portugalskem pa bo delo prvega moža evropske gimnastike s podporo vseh članic tudi nadaljeval.

"Hvala vam za vaše zaupanje. Počaščen sem ob takšni podpori in dal bom vse od sebe za razvoj gimnastike na naši celini," je dejal Gajibov.

V vodstvu evropske zveze bo imela svojega človeka zdaj tudi slovenska gimnastika, saj je Kolar postal eden od treh podpredsednikov; ob njem sta podpredsedniška mandata prejela še Francoz Michel Boutard in Norvežan Tom Thingvold.

Na volilni skupščini so izbrali tudi izvršni odbor ter nove predsednike tehničnih komitejev posameznih gimnastičnih disciplin (moška, ženska športna gimnastika, ritmična gimnastika, trampolin, aerobika, gimnastika za vse, ekipna gimnastika), med njimi ni Slovencev, zato pa bo Ivan Levak še naprej član nadzornega odbora UEG. Na novo so letos pri UEG postavili zdravniško komisijo.

Volitve UEG so zaradi koronske pandemije preložili za leto dni, tako da mandati namesto štirih veljajo le tri leta. Na kongresu je sodelovalo 45 držav, članic UEG.

Naslednji kongres bo na sporedu 1. in 2. decembra prihodnje leto v Sofiji.

Ne spreglejte