Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2011,
20.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 21. 9. 2011, 20.07

8 let

Šemetova napredovala še za štiri mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tjaša Šeme je na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki tretji kvalifikacijski nastop, vajo s kiji, opravila nekoliko slabše, vendar je kljub temu v skupnem napredovala na 34. mesto.

Ob tem je slovenska prvakinja za nastop s kiji prejela svojo najvišjo oceno na SP (25,175). Šemetova, ki je gre na 31. svetovnem prvenstvu v dvorani Arena vse po načrtih, se je v sredo predstavila s svojim najljubšim orodjem - kiji. Čeprav v vaji ni naredila večjih napak, pa je bilo kar nekaj manjših netočnosti, poleg tega pa je v sestavi izpustila tudi nekaj bonusov. A četudi ni v celoti izpolnila svojih pričakovanj za nastop, pa je prejela svojo najvišjo oceno do zdaj, saj se pozna, da ji prav kiji še posebej "ležijo". Tako je vse tri dneve po ocenah stopnjevala nastope, zadnji dan kvalifikacij pa jo čaka še vaja s trakom.

"Današnji nastop je bil malo slabši, kot sem pričakovala, saj sem res mislila, da mi bo vaja s kiji bolje uspela. Delala sem povsem nepotrebne manjše napakice in to me res jezi. Ne vem, no ... Težine sem sicer dobro izpeljala, a upam, da mi bo šlo zadnji dan kvalifikacij še boljše," je po sredinem tretjem nastopu v nizu povedala Šemetova in dodala: "Že ves dan se nisem najbolje počutila, bolela me je poškodovana noga in nekako nisem bila tista prava. Ampak za jutri bom skušala vse odmisliti, dala bom vse od sebe in upam, da bom za konec naredila res lepo vajo s trakom brez napak."

Še sama ne zna pojasniti, zakaj ni šlo vse po načrtu

Telovadka Narodnega doma je pojasnila, da si še sama ne zna prav pojasniti, zakaj ni šlo vse po načrtu, a je poudarila, da nastop ni bil slab: "Vaja je bila sicer dobra, izrazna in daleč od tega, da bi bila slaba. Sploh prva polovica je bila res dobra. In prvenstva še ni konec."

Zdaj 24-letnico čaka še zadnji kvalifikacijski nastop, vaja s trakom, za katero je v smehu dejala, da od nje pričakuje vse in še več: "Prvenstva še zdaleč ni konec, jutri me čaka še najpomembnejši, zadnji nastop. Za jutrišnji dan si želim, da bi trak opravila tako, kot ga znam, z zelo lepimi piruetami; te namreč največ štejejo pri tem orodju. Res si želim lepo vrteti obrate in prikazati 'čiste' mete in vse bonuse. Gre mi zelo dobro, rada pa bi naredila še tisto piko na i ter prejeti lepo oceno za lep zaključek svetovnega prvenstva."

Sicer je v sredo spet blestel ruski dvojec Jevgenija Kanajeva - Darja Kondakova. Potem ko je Kanajeva sinoči osvojila najprej že svoj 12. (obroč), nato pa še svoj 13. (žoga) naslov svetovne prvakinje, Kondakova pa je bila v obeh finalih druga, sta se ruski zvezdnici danes predstavili s trakom in obe prejeli najvišji oceni dneva - 29,150 točke, za njima pa se je zvrstila še njuna rojakinja Darja Dimitrijeva (28,775).

Kvalifikacijskega tekmovanja bo konec v četrtek, ko se bodo vse telovadke predstavile tako s kiji kot trakom, nato bodo prireditelji izpeljali še finale s tema dvema orodjema in podelili nova dva kompleta odličij.

Ne spreglejte