Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 3. 2008,
15.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 11. 3. 2008, 15.55

8 let

Slovenska zveza za bob in skeleton se že ozira v Vancouver

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski tekmovalci v bobu in skeletonu so letošnjo sezono že končali, a so se takoj ozrli v prihodnost, kjer je največji cilj olimpijski nastop v Vancouvru 2010.

Slovencem bodo za spodbudo v teh športnih panogah tudi letošnji dosežki, saj so se prvič uvrstili na mladinsko SP v bobu in člansko SP v skeletonu. Bob in skeleton zveza Slovenije (BZS) je predstavila svoje delo in tekmovalne dosežke v tej sezoni na novinarski konferenci v Ljubljani. Tekmovalci so se izkazali na tekmah evropskega pokala in tirolskega pokala, v katerem so, resda v okrnjeni konkurenci, prvič tako v moški kot ženski konkurenci stopili tudi na zmagovalne stopničke.

Že v prvi sezoni pa so izpolnili normo in se v obeh disciplinah, pri ženskah in moških, uvrstili na mladinsko svetovno prvenstvo, v skeletonu pa tudi na člansko svetovno prvenstvo. Slovenski tekmovalci so novembra opravili tudi šolanje, ko je Slovenija dobila tudi prve predstavnice v ženskem bobu in skeletonu. Mednarodne šole za skeleton v Iglsu so se udeležili Luka Cmok, Anže Šetina in Živa Cesar, šole za bob pa ženska ekipa v postavi Karolina Bratina, Živa Cesar, Urška Turnšek in Tatjana Urbanc ter moška ekipa v postavi David Urankar, Matjaž Lazar, Anže Šetina in Valter Grilanc.

Akcija "I feel Vancouver"

"To je bila prva celovita tekmovalna sezona za našo zvezo in tekmovalci so predvsem nabirali potrebne in pomembne izkušnje. Kljub temu pa smo že dosegli nekaj dobrih rezultatov, pri čemer bi poudaril predvsem uvrstitev med svetovno elito na mladinsko in člansko svetovno prvenstvo. To nam daje veliko zagona za nadaljnje treninge na poti prosti Vancouvru," je dejal predsednik BZS Matej Juhart. Počitka pa za tekmovalce ne bo, saj se bo kmalu začela poletna sezona s svetovnimi prvenstvi v štartih. Že 14. aprila pa bo na atletskem stadionu ŽAK v Ljubljani potekalo testiranje potencialnih tekmovalcev in tekmovalk v bobu in skeletonu, ki se jih bodo lahko udeležili fantje in dekleta, starejši od 16 let.

V zvezi so predstavili tudi akcijo z imenom I feel Vancouver. Z njo želijo omogočiti nastop slovenskih tekmovalcev na OI v Kanadi čez dve leti. Vsem ljubiteljem tega športa, ki se bodo včlanili v Bob klub Grom ter s članarino pomagali pri uresničitvi programa treningov in tekmovanj BZS, bodo objavili fotografijo na bobu. Akcija bo potekala do 12. februarja 2010.

Ne spreglejte