Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
30. 6. 2019,
14.20

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

2

Natisni članek

Tacen kajak kanu Alja Kozorog Eva Alina Hočevar

Nedelja, 30. 6. 2019, 14.20

4 leta, 10 mesecev

TACEN, SVETOVNI POKAL

Verjeli ali ne, Peter Kauzer tekmo končal brez 50 kazenskih sekund #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

2

Peter Kauzer | Foto Sportida

Foto: Sportida

V Tacnu se je končala 18. izvedba svetovnega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah. V nedeljo je za veliko veselje v Tacnu poskrbel slovenski kajakaš Peter Kauzer, ki je osvojil drugo mesto. Do uspeha kariere je prišla kanuistka Alja Kozorog. Na koncu je zasedla četrto mesto.

Petru Kauzerju se je zmaga izmuznila za las. | Foto: Nina Jelenc Petru Kauzerju se je zmaga izmuznila za las. Foto: Nina Jelenc Po velikem uspehu na domači progi je bilo na obrazu Petra Kauzerja videti veliko olajšanje. Hrastničan je do zdaj vse letošnje tekme končal z najostrejšimi kaznimi (50 kazenskih sekund). V domačem Tacnu je vendarle prekinil urok in predvsem z izjemnim spodnjim delom v finalu prišel do drugega mesta. Do zmage je našemu kajakaškemu asu zmanjkalo le pet stotink, a to nedeljskega tacenskega junaka, ki je v Tacnu do zdaj zbral že štiri zmage, ni zmotilo. Kaj je takoj po tekmi povedal Kauzer?

Srabotnik s ponesrečeno vožnjo na koncu deseti

V finalu je od naših  nastopil še Martin Srabotnik. Celjskemu kajakašu se je finalna vožnja ponesrečila. Izpustil je dvoje vrat in na koncu tekmo končal na 10. mestu. Ta konec tedna je še tretjič na najvišjo stopničko stopil italijanski predstavnik. Z odlično finalno vožnjo se je zmage med kajakaši veselil Giovanni De Gennaro, tretje mesto pa si je priveslal Čeh Jiri Prskavec.

Nasmeh Alje Kozorog po prihodu v cilj | Foto: Sportida Nasmeh Alje Kozorog po prihodu v cilj Foto: Sportida

Zelo nasmejana je bila tudi Alja Kozorog

Do stopničk pa ni veliko zmanjkalo Alji Kozorog. Primorska kanuistka je zasedla četrto mesto in dosegla uspeh kariere. Če bi naredila napako manj, bi se lahko veselila prvih stopničk v svetovnem pokalu. Vseeno bila Alja je po tekmi zelo zadovoljna in nasmejana.

Eva Alina Hočevar, druga slovenska predstavnica v finalu je tekmo končala na sedmem mestu in tudi ona je prišla do zelo lepega rezultata. Tokrat se je na tacenskih brzicah zmage veselila Avstralka Jessica Fox, druga je bila Avstrijka Viktoria Wolffhardt, tretja pa je bila šele 15-letna Američanka Evy Leibfarth.

Peter Kauzer po tekmi v Tacnu z družino potuje na zaslužen dopust. | Foto: Sportida Peter Kauzer po tekmi v Tacnu z družino potuje na zaslužen dopust. Foto: Sportida Nekaj časa bo za počitek

Kajakaše in kanuiste zdaj čaka nekaj premora. Naši tekmovalci se bodo odpravili na priprave v Španijo, kjer jih konec septembra čaka svetovno prvenstvo. Tam se bodo lovile tudi olimpijske kvote. Naslednja tekma svetovnega pokala bo med 30. avgustom in 1. septembrom v Markkleebergu, finale pa bo med 6. in 8. septembrom v Pragi.

Fotogalerija s tacenskih brzic (foto: Saša Pahič Szabo/Sportida):

Fotogalerija
1 / 86

Preberite še:

Eva Alina Hočevar
Sportal Peter Kauzer suvereno v finale, še ena odlična vožnja 17-letnice
Anže Berčič
Sportal Srebrni Anže Berčič: Glavo moram "zrihtat" #video
Anže Berčič
Sportal Eva nasmejana do ušes, Anže po dolgih letih spet na stopničkah #video
Ne spreglejte